För cirka ett år sedan skrev jag i min blogg om det stundande presidentvalet i USA. Jag uttryckte oro över hur Trump och hans väljare skulle hantera en valförlust. Jag var naturligtvis inte i närheten av att förutspå denna veckas händelser. Hade detta inträffat någonstans utanför USA hade med stor sannolikhet landet skickat sina väpnade styrkor för att försvara det landets demokrati. Jag skrev för några veckor sedan att han kanske kommer att fängslas och detta är fortsatt ett realistiskt scenario. Jag har sedan tonåren läst och förstått betydelsen av yttrandefrihet och tycker fortsatt att det är ett absolut krav för ett fungerande samhälle. Tyvärr måste jag erkänna att utvecklingen av sociala medier utan några som helst krav på faktabaserad kommunikation har gjort mig rädd, förbannad och uppgiven. För att vilseleda missnöjda människor med osanningar krävs idag endast några knapptryck på en telefon. Vi ska inte slå oss för bröstet, det finns tendenser i vårt land också, så kära du, var kritisk när du surfar runt.

Jag har ställts inför många utmaningar och oftast har de varit stimulerande. Tyvärr måste jag medge att mitt ansvar för Glasets Hus i konkurrens med pandemin är på gränsen. Den nya lagen som trädde i kraft idag har vi till fullo anpassat oss till och som så många andra verksamheter sätter vi vår tillit till vaccinet och att vi till sommaren kan ta igen förlorad mark. Fram till dess är vi beroende av alla de som stöder oss på olika sätt. Tack till er som under veckan hörsammade min uppmaning att lösa ert medlemskap. Till er som inte ”hunnit med”, det är enkelt swisha 200 kr till 1231068774 och uppge ditt namn och telefonnummer. Skriv medlem.

Jag är så tacksam för mitt intresse för skidåkning. Alla dystra tankar skingrades när vi fick uppleva Maja och Linns reaktioner när de såg sin lagkamrat Oskar vinna för första gången. Den typ av tårar fäller jag gärna.

Det var allt från mig idag och jag kommer få svidande kritik från Bodil för bristen på goda nyheter. Så snälla läsare, ge mig några goda nyheter.

Vänligen

kjell