Denna gång har jag virrat bort mig i ett uttryck som vi alla använder slentrianmässigt, ”ALLTING ÄR RELATIVT”, och det ju alltid sant. Det betyder ju att det kunde varit värre och det kunde varit bättre. När jag tänker efter hur olika personer använder uttrycket inser jag genast att det personifierar personens livsattityd. Låt mig ge några exempel;

 • Det har regnat 8 dagar oavbrutet
  • ”tur man har TV, hur skulle man annars stå ut”
  • ”härligt, nu tar växtligheten fart”
 • Elfsborg blir tvåa i allsvenskan 2020
  • Ja men, hur faen tänker tränaren. Hur kunde han byta ut Pelle mot Nisse
  • Fantastiskt, tack. Med så små resurser mot de stora.
 • Efter ett besök i GLASPARKEN
  • ”Det låg flera tomburkar på gräset och äckliga kvarglömda kläder, är det ingen som sköter den här parken”
  • ”Skänker den här hundralappen och tackar för allt arbete ni lägger ner och vilken bra idé att uppmana oss besökare att hjälpa till med renhållningen”

Så det handlar alltså om vad du jämför med och vilken inställningen du har. Låt mig berätta en historia som på ett trevligt sätt illustrerar mina funderingar. En gång i slutet av 90-talet var jag på Kanarieöarna och spelade golf en vecka med två av mina chefer. När vi en dag just anlänt till första tee kom det en man springande och frågade om han kunde få spela med oss. Självklart var svaret enligt gällande etikett i denna sport. Det var en trevlig bekantskap och efter rundan drack vi en öl tillsammans. När jag berättade att jag var från Limmared frågade han om inte det låg i närheten av Gislaved. Jag bekräftade och så berättade han följande härliga historia från Gislaved. En grabb hade redan vid nyss fyllda 19 rest till USA och han blev kvar där. Vid just fyllda 50 beslöt han sig för att flytta hem igen och han bosatte sig åter i Gislaved och fick jobb på gummifabriken. Han trivdes bra och efter några månader började han umgås med en dam, låt oss kalla henne Greta, och hans jobbarkompisar skojade friskt om romansen. Ett halvår senare harklade han sig vid en fikarast och deklarerade att han och Greta skulle gifta sig. Tyvärr blev stämningen lite spänd efter att en arbetskamrat kommenterade nyheten med ”men för helsicke, hon har ju legat med varenda karl i Gislaved”. Men efter en stunds pinsam tystnad sa den blivande brudgummen ”Gislaved is not a big town”.

Det kanske mest lysande exemplet på ”relativitetsbegreppet” är kanske Hasse å Tages berömda sketch ”Spik i foten” Youtube

Och så tillbaka till det grundläggande syftet med min blogg, att ni ska uppskatta vad vi ideellt åstadkommer, och på ett eller annat sätt vill bidraga till fortsatt framgångsrik utveckling. Under onsdagen tog jag beslutet efter inhämtat godkännande från styrelsen. Jag beställde konstgräset!!! Samtalen med det stora byggföretaget och det lilla utanför metropolen Nittorp gjorde mig övertygad om att vi klarar det. 18.00 måndagen den 21:e juni är hela parken grön. Då kommer jag känna mig som Sir Edmund Hillary gjorde den 29:e maj 1953.

Kjell