Nej, detta är inte Askungens skor dom tillhör Stella och jag funderar över vart hennes fotspår kommer att leda. En sak vet jag säkert, hennes start i livet kommer inte präglas av elaka människor men det är betydligt större chans att hon en gång kommer träffa sin drömprins. När jag gick i skolan fick jag lära mig om Digerdöden, 30-åriga kriget och Alexander Graham Bell. Stella kommer få veta allt om Covid, Cyberattacker och Bill Gates.

Jag inbillar mig ofta att många i min generation tillhör den lyckligaste genom alla tider. Vi har fått uppleva knapphet till ett överflöd av det mesta och har därför förmågan att uppskatta och glädjas i större utsträckning än yngre generationer som tyvärr tar det mesta för givet.

För mig som är idrottsfanatiker är det näst intill omöjligt att förstå hur jag följde OS i Melbourne via Västgötademokraten och att jag nu sitter och ser knivskarpa livebilder på de svenska fotbollstjejerna när de utklassar världsmästarna USA borta i Japan.

Det sker en utveckling i allt snabbare takt och i huvudsak är den positiv. På ett område upplever jag snarare en avveckling. Allt fler människor tillåter sig att inte visa respekt för andra och i svepande formuleringar fördömer och generaliserar andra grupper i samhället. I den mån jag kan påverka Stella ska jag göra allt för att hon inte ska hamna i den kategorin.

Till er som sedan länge längtat efter liv och rörelse kan jag ge bombsäkert tips. Åk till Limmared under nästa vecka, i morgon drar Antikveckan i gång och likheten med en tunnelbanestation i Tokyo under rusningstid kommer vara slående. Och jag vet jag talar om för jag har upplevt båda. En gång var jag i Tokyo och skulle tillsammans med kollegor åka med den berömda Shinkansen till Kobe. På våra biljetter fanns information om station, perrong, vagn, plats och på perrongen stod det målat tydligt var vi skulle stå och vänta. Exakt på sekunden kom vidundret och dörren till vår vagn stannade exakt på vår anvisade plats. Många hundra personer steg ombord och tio sekunder senare var vi på väg. Jag var djupt imponerad hur allt var anpassat till att det bor cirka 6000 personer per kvadratkilometer. I Limmared är vi färre men som sagt i veckan blir det lite Tokyokänsla.

Vi hörs om en vecka

kjell