Jag blir så jävla trött på de av landets toppolitiker som vid varje gång regeringen lanserar nya restriktioner på grund av pandemin så tycker dom det är helt fel.  I två år har de konsekvent sagt att regeringen inte infört tillräckligt strama restriktioner. Nu står de upp och tycker precis tvärtom. Bättre beskrivning av populism och vart vinden blåser är svår att hitta. Besluten tas ju på rekommendationer av människor som har detta till sitt yrke.  Jag hoppas innerligt att den svenska väljarkåren straffar denna populism.

När jag ändå är i gnälltagen. Bilindustrin tar sig friheter som ingen annan bransch kan göra. Genom åren har jag vid ett stort antal tillfällen fått ett brev från bilföretaget jag köpt bilen av. Bilen återkallas för de har upptäckt ett tillverkningsfel som absolut måste åtgärdas. Och hör och häpna de betonar att åtgärden är gratis, alltså jag behöver inte betala för de fel som de gjort, så vi alla står med mössan i hand och bugar. Vid ett tillfälle frågade jag vem som står för förlorad arbetsförtjänst, milersättning och lånebil, svaret var väldigt tydligt, inte företaget. Ibland funderar jag på hur det gått om jag agerat likadant när jag var i tjänst. Tänk er, Absolut ringer och låter meddela att i senaste leveransen har dom ett antal flaskor som avviker från överenskomna kvalitetskrav. Jag kunde då tagit på mig ”bilhatten” och sagt att jag beklagar och vi tar det på största allvar så ni får komma hit och hämta andra flaskor. Jag agerade naturligtvis annorlunda. Sammanfattning, bilindustrin är stöddig.

När jag läser vad jag skrivit slås jag av att jag visar prov på ovanligt mycket pessimism och försöker förstå varför denna för mig relativt ovanliga känsla. Kan det bero på att jag är fanatisk nyhetskonsument och sedan någon vecka tillbaka domineras rubrikerna av

  • Nya rekord i antalet smittade
  • Svenska soldater patrullerar Visbys gator
  • Nya skottlossningar

Men efter regn kommer solsken, så nu ska jag skärpa mig och fokusera på allt positivt som sker och sådant som jag kan påverka. Jag drog i gång på allvar i fredags då jag hade initierat ett möte med några duktiga personer från kommunen och vi drog upp riktlinjer för en Funkisfestival i månadsskiftet maj-juni. Det kändes väldigt inspirerande att vara med och skapa glädje för människor som har det betydligt tuffare än vi ”gnällspikar”.

Nu ser vi fram emot en ny vecka och för egen del handlar det som vanligt om Glasets Hus. På tisdag bjuder vi alla på fika mellan 11 och 15 och på plats finns bland annat kommunpolisen Sven Gardell för de som vill ta ett snack som berör hans område. På fredag kör vi årets första Quiz helt enligt gällande regler. Det finns några platser kvar. Och på lördag är det dags igen, utställningen Debutanterna öppnar. I år med en extra krydda. Elever från Limmareds skolan har fått ge uttryck för vad de tycker om sitt samhälle och vad de tycker kan bli bättre.

Vi ses kanske över en fika

Kjell