Det bjuder mig emot men jag måste erkänna att pandemin tar på humöret så jag tar allt oftare till mina knep. Jag har genom åren byggt upp ett förråd av ”feel good” verktyg på min dator. Så, i min strävan att vara en god medmänniska delar jag idag med mig dessa humörhöjare och hoppas de har samma effekt på er som på mig. Jag har sedan länge förstått att det bästa jag kan uppleva är när underdogs, trakasserade, underskattade och utsatta människor tar revansch. I filmvärlden har jag gång på gång återupplevt detta och mina favoriter är ”Ondskan” och jag njuter varje gång jag spolat fram till uppgörelsen på plattan. Samma känslor uppstår när Erin Brockovich krossar ett antal högfärdiga, korrumperade advokater.

Jag har också några höjdare på samma tema inom musiken att ta till. Här kan man verkligen tala om förutfattade mening

https://www.youtube.com/watch?v=RxPZh4AnWyk

https://www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA

Så finns det kategorin där kombinationen texten, musiken och framförande framkallar positiva rysningar. Bättre än så här kan det inte bli.

https://www.youtube.com/watch?v=e2tdBKFKOrU

Och så har vi klippen från idrottens värld som utan undantag ger mig glädje och energi

https://www.youtube.com/watch?v=XUKokMKVctE

Så, hoppas jag inspirerat er till att skapa er egen lista som ni kan ta till när det mesta känns dystert.

Avslutar som oftast med några glimtar från Glasets Hus,

Pandemin tvingade oss att ställa in fredagens Quiz och två av våra nyckelpersoner har varit i sjukbädden. En stund i onsdags under ett krismöte var vi mycket nära att stänga igen för det närmsta dagarna, men nu söndag kväll kan vi fortfarande konstatera att vi aldrig stängt under ordinarie öppettider. Tack till alla er som rodde detta iland. Debutantutställningen är nu på plats och får en massa lovord.

Veckan slutade i dur, fick kärt besök av en tjej i snygga skor,

Kjell