[:sv]

Idag börjar jag med att berätta om bakgrunden till ovanstående bild. Bilden är tagen i onsdags kväll och personerna heter Jessica och Jose. Tyvärr missade fotografen att få med en tredje person, en liten tjej som kom till världen 7 dagar tidigare och som kanske kommer att döpas till Futura. Den 22:e oktober förra året kom min gode vän Jose in på Glasets Hus och bad om en pratstund. I sammanfattning lät det så här; ” Vi är ett antal barnfamiljer som i vårt umgänge ofta kommer in på en diskussion kring Glasets Hus betydelse för oss barnfamiljer. Kontrasterna mellan 2011 och idag är slående. Ett samhälle fullt av liv och aktiviteter, en mötesplats som skapat nya sociala nätverk och massor av trevliga event. En plats man vill bo på. Vi känner att vi vill hjälpa till så att denna utveckling kan fortsätta. Vi vill engagera oss i ett projekt som riktar sig mot barn och ungdom. Vår ide är att pröva möjligheten att bygga en aktivitetspark i anslutning till skateanläggningen”. Så under ett drygt halvår har vi tillsammans med dessa nya volontärer jobbat fram ett förslag till en fantastisk aktivitetspark som vi vill inviga i juni nästa år. Det finns naturligtvis ett antal problem att lösa innan detta kan bli verklighet. Ett av problemen är ekonomin. Parken är kostnadsberäknad till 7186250 kr och föreningen kan bidra med 6250 kr av dessa, så det fattas en hel del. Om det är någon som har en miljon över får ni gärna kontakta oss. Bilden illustrerar en milstolpe, vi har just postat våra ansökningar om ekonomiskt stöd till Allmänna Arvsfonden och Boverket. Som ni förstår kan projektet sluta med att inget händer men för mig personligen har det redan inneburit en av de största framgångarna sedan jag engagerade mig i Glasets Hus. Det faktum att en grupp från ”nästa generation” på eget initiativ visar detta engagemang är utomordentligt stimulerande och lovande för en fortsatt positiv utveckling.

Så är då VM-sagan över för vårt landslag och själv kommer jag hålla tummarna för Belgien. Jag har sedan länge förstått innebörden av ”laget går före jaget” men jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig den prestation vårt landslag har gjort. Tyvärr hade ju den engelska coachen fattat detta också och valde dessutom att spela svenskt.

Från Almedalsveckan noterar jag en glädjande nyhet. Jan Björklund utmanade Jimmie Åkesson på debatter om vårt medlemskap i EU. Äntligen ett försök till fördjupning av de konsekvenser som uppstår om en av alla missnöjesyttringar blir verklighet.

I morgon börjar golfveckan på fantastiska Kinds GK. Jag ska spela 6 dagar i följd och har bestämt mig för att nå minst en tredjeplats i någon av tävlingarna.

Från domstolen inget nytt/hälsar kjell[:]