[:sv]
Nu kan jag inte hålla mig längre. Jag påstår med bestämdhet att den genomsnittlige svensken är betydligt intelligentare än den genomsnittlige amerikanen. Den amerikanske presidenten har befogenheter som påverkar en hel värld och denne man tillåts år efter år uppenbart ljuga för hela världen och i en tid där sammanhållning måste prioriteras väljer han att straffa WHO för att leda bort uppmärksamheten från sina egna tillkortakommande. Trots detta behåller han väljarstöd. Vad tror ni hade hänt om statsminister Löven uttalat sig positivt om att pröva rengöringsmedel som botemedel för viruset? Därmed har jag bevisat mitt påstående i ingressen.

Initiativet med att live sända från hyttan blev en veritabel succé. Den första sändningen har setts av 3703 personer från 12 länder. Torsdagens sändning där vår Bevan Taka visar hur glasblåsning i världsklass går till har om möjligt väckt än positivare respons. Den första sändningen tar vi bort från våra sociala medier under kvällen. Den andra sändningen ligger kvar till torsdag kväll. Här är länken

https://www.facebook.com/319879648089181/posts/2805721012838353/

Vi fortsätter sända ytterligare i tre veckor. På torsdag klockan 14.00 får ni följa Tina Hjorth Svensson på en guidning genom vårt museum. Jag är övertygad om att ni kommer uppskatta detta. Allt fler tycker vårt initiativ med dessa sändningar är värt en entréavgift på 50 kr. Vi är tacksammare än någonsin för allt stöd vi kan få till att ta oss genom denna så förödande situation. Swish 123 628 02 26.

Kommande vecka ser vi fram emot att leverera luncher till gymnasieelever och sedan veckor tillbaka har antalet take away av luncher ökat hela tiden. Många festar också till det med att hämta några av våra fantastiska räkmackor.

Jag vet inte hur ni upplever situationen vi befinner oss i, själv måste jag medge att tillvaron har fått ett allt högre inslag av deppighet och hopplöshet. När detta inträffar och handlar om mig och mina närmaste påminner jag mig själv i skarpa ordalag ”vad faen gnäller jag om”. Mat på bordet, tak över huvudet plus mängder av spännande möjligheter att tillbringa dagarna med. Som jag sagt tidigare så tror och hoppas jag på den ”ta för givet” kultur som skapats har fått sig en ordentlig törn. Att rörelser som bygger på gnäll, krav och egoism har tappat mark.

Nu spottar vi i nävarna och hjälper varandra så hörs vi om en vecka.

Kjell    

PS. Ni som fortfarande glömt betala medlemsavgiften får gärna göra det nu. DS.[:]