[:sv]

Jag förstår att ni läsare går och väntar på att få senaste uppdateringen från hur försäljningen av Jubileumspärmen går så här kommer senaste nytt. Försäljningen under veckan ökade med 50%. Det vill säga att vi nu sålt tre pärmar av denna unika utgåva. Köpare är Kajsa Davidsson vilket gläder oss extra mycket då Kajsa kanske är den person som allra bäst personifierar hela vår verksamhet. Som representant för det manliga könet känns det minst sagt besvärande att hittills är det till hundra procent kvinnor som förstått att denna utgåva kommer glädja generationer framåt samtidigt som man då också påminns om att man varit en del av att skapa parken. Egentligen borde jag inte vara överraskad av denna sneda könsfördelning för jag upplever allt oftare att kvinnor är smartare och mer empatiska än vad vi är. För att sätta fart på försäljningen satt jag och Bodil i ett krismöte under veckan och beslutade att med omedelbar verkan sänka priset till 999 kr och dessutom får man en gratis lunch tillsammans med oss båda. Vi vill dock reservera oss att lunchen kanske inte kan äga rum omedelbart om det blir hundratals som nappar på detta frikostiga erbjudande. När det gäller Petra, Kajsa och Bodil kommer jag på något sätt premiera deras banbrytande insatser.

Så över till Davids kamp mot Goliat. Jag jobbar nu någon timme per dag för att formulera vår överklagan på Kammarrättens beslut. I sammanfattning kommer överklagan handla om två saker.

  1. När lagen om personalliggare antogs skrev Lagrådet ”att kontrollavgift inte ska åläggas slentrianmässigt och att möjligheterna till befrielse ska tillämpas generöst när det saknas skäl att anta brottslig avsikt bakom bristerna”. Vid kontrollbesöket erbjöds Skatteverkets personal att titta på vår lönepärm vilket tagit tio sekunder och därmed hade misstanke om brottslig avsikt varit undanröjd. Detta vägrade tjänsteutövaren!
  2. Nu har det gått 24 månader sedan vi första gången bad Skatteverket förtydliga vilket volontärarbete som lagen omfattar. Inget svar. Frågan är komplex. Några exempel: Ska de volontärer som idag på morgonen städade toaletterna registrera sig i liggaren? När jag som en av alla volontärer sitter hemma och jobbar med frågor som handlar om caféverksamheten, inköpspriser, offerter på kylskåp, bemanningsfrågor, prissättning…ska jag då åka ner och skriva in mig?

För er som redan nu vill veta hur denna strid kommer att sluta kan jag rekommendera Första Samuelsboken kapitel 17.

Vill ni vara med på final Quiz fredagen den 22:e november, och lyssna till Anton Björklund som gör efterlängtad comeback hos oss, så bör ni ”hänga på låset tisdag klockan 10.00.

Det finns julafton, midsommarafton och så VOLONTÄRFESTEN. På fredag är det dags igen. Känn dig stolt om du fått en inbjudan.

Vi hörs om en vecka

Kjell

[:]