Konferens

Konferens på Glasets Hus

Vi gillar möten och vill därför skapa miljöer som öppnar upp för det och ger energi och verkar för kreativitet och utveckling, därför är konferenser hos oss lite annorlunda; Vi har dels inrett våra Tre rum med gamla glasflaskor som lampor, stolar på väggar, sammetstyger och bord värdiga riddarsalar. För att ge er energi inför eftermiddagen erbjuder vi möjligheten att blåsa glas i hyttan, gå en guidad tur i glasmuseet eller ta en fika runt elden.

Vi dukar fram fika och lunch var helst ni vill, men att sitta i vinterträdgården och äta lunch rekommenderar vi å det starkaste.

För att ni ska få en liten idé om varför vårt stora konferensrum är inrett i gult och blått
och varför det är flera kort på en gammal herre i ett av de små rummen kommer här en beskrivning av våra tre skönheter:

 

Ruthensparre konferensrum

Gustaf Ruthensparre var överste och karolin i Karl XII armé. Viktig för oss eftersom han grundade Limmareds Glasbruk 1740. Rummet har plats för ca 35 deltagare.
Läs mer

Brusewitz Konferensrum

Ägarefamilj under 1800 andra hälft fram till 1900 talets början. Ättlingen och skådespelaren Fredrik Ohlsson är en ofta sedd gäst i Limmaredsbygden. Rummet har plats för ca 12 deltagare.
Läs mer

Ödmans konferensrum

Einar är 8 de generationen glasarbetare. Förfadern var Lars Skata som kom till bruket i mitten av 1700-talet. I glasutställningen finns en flaska som bär sigillet 'L.S'. Einar är initiativtagare till Glasets Hus och har ägnat större delen av sitt liv åt glasbrukets historia. Han är en mästare på glas. En historieberättare som saknar motstycke. Tillhör kategorin eldsjälar, sådana som ett litet samhälle som Limmared behöver. Rummet har plats för ca 12 deltagare.
Läs mer

Varje konferensrum är professionellt utrustat enligt konstens alla regler.
Önskar ni en offert på våra konferensrum vänligen kontakta oss på 0325-66 00 60
eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt.