FOLLOW US

SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Konferens på Glasets Hus

Vi gillar möten och vill därför skapa miljöer som öppnar upp för det och ger energi och verkar för kreativitet och utveckling, därför är konferenser hos oss lite annorlunda; Vi har dels inrett våra Tre rum med gamla glasflaskor som lampor, stolar på väggar, sammetstyger och bord värdiga riddarsalar. För att ge er energi inför eftermiddagen erbjuder vi möjligheten att blåsa glas i hyttan, gå en guidad tur i glasmuseet eller ta en fika runt elden. Vi dukar fram fika och lunch var helst ni vill, men att sitta i vinterträdgården och äta lunch rekommenderar vi å det starkaste. För att ni ska få en liten idé om varför vårt stora konferensrum är inrett i gult och blått och varför det är flera kort på en gammal herre i ett av de små rummen kommer här en beskrivning av våra tre skönheter

Ruthensparre konferensrum

Gustaf Ruthensparre var överste och karolin i Karl XII armé. Viktig för oss eftersom han grundade Limmareds Glasbruk 1740. Rummet har plats för ca 35-40 deltagare.
Läs mer

Brusewitz Konferensrum

Ägarefamilj under 1800 andra hälft fram till 1900 talets början. Ättlingen och skådespelaren Fredrik Ohlsson är en ofta sedd gäst i Limmaredsbygden. Rummet har plats för ca 12 deltagare.
Läs mer

Ödmans konferensrum

Einar var den 8.de generationen glasarbetare. Förfadern var Lars Skata som kom till bruket i mitten av 1700-talet. I glasutställningen finns en flaska som bär sigillet 'L.S'. Einar vat initiativtagare till Glasets Hus och har ägnat större delen av sitt liv åt glasbrukets historia. Han var en mästare på glas. En historieberättare som saknar motstycke. Tillhör kategorin eldsjälar, sådana som ett litet samhälle som Limmared behöver. Rummet har plats för ca 12 deltagare.
Läs merVarje konferensrum är professionellt utrustat enligt konstens alla regler.
Önskar ni en offert på våra konferensrum vänligen kontakta oss på info@glasetshuslimmared.se
eller klickar er vidare till bokningsförfrågan, så återkommer vi så snart som möjligt. 
Måndagar håller vi normalt stängt – vi kan såklart hjälpa till med rum och fika men dessvärre inte lunch.

Bokningsförfrågan


Vill ni även hitta på någon trevlig aktivitet så kan vi erbjuda (priser inkl. moms):

Glasblåsning – i glashyttan är vi vana vid olika sällskap. Här dukas det titt som tätt upp för måltider i samband med födelsedagar, bröllop och konferenser. Testa på rollen som glasblåsare och blås ett eget glas, en skål eller en vas. Tidsåtgång: själva glasblåsningen tar cirka 10 minuter per person 500:-/p. Vi skickar de färdigblåsta produkterna till företaget inom några dagar utan extra kostnad. Vi kan även erbjuda en hyttshow där ni sitter ner och tittar på när våra glasblåsare mästrar med den 1000 grader varma glasmassan. 45 minuter för 2500:-.

3-kamp – vi ställer upp tre lättare stationer runt om i huset som ni själva i grupper utövar. Vi står med fina vinster till vinnarna i form av glasprodukter tillverkade i vår glashytta, detta paket kostar 2500:-.

Kubspel – ni får tillgång till vårt kub (och regler om det behövs). Sedan delar ni upp gruppen i två lag och spelet kan börja. Förhoppningsvis en jämn kamp och vinnarlaget får varsin glasprodukt som är tillverkat i vår glashytta. Kostnad: 500:-/kub 

Musikquiz – vill ni stanna kvar och äta middag på kvällen, så står vi gärna till tjänst med ett musikquiz och kvällsspelning. Via vår trubadur får ni se om ni klarar av att vinna titeln och den fina glaspjäsen gjord i vår glashytta. Kan tävlas i lag eller man mot man och tar ca 1-1,5 timma. Trubaduren stannar kvar under kvällen och spelar. Kostnad 6500:-. 

Padeltennis – i vår padelbana (utomhus med konstgräs) kan man stora delar på året boka upp för en företagsturnering en eftermiddag eller en uppfriskningsmatch på en halvtimma innan dagen fortsätter. Idéerna är säkert många på hur ni kan röra på er under ert besök. Vi har enklare möjligheter för dusch. Priser från 120:-/timma. Vi kan även erbjuda en mindre multiarena för tex. fotboll, basket, innebandy osv. Glasparken Padelbanan


Back To TopBack To Top