Kjells Blogg

Recent Posts

 • Blogg 158

  Mitt under pandemin pågår två stora ”flyttprojekt” i vårt land. Hela centrum av Kiruna ska flyttas 300000 cm och jag ska flytta min nybyggda stuga 40 cm. Det kan tyckas att jämförelsen är orealistisk men om har tar hänsyn till de två projektens ekonomiska förutsättningar är mitt projekt minst lika utmanande. Trots detta är jag i skrivande stund väldigt positiv… Continue reading "Blogg 158"

 • Blogg 157

  Jag måste medge att denna vecka har varit extraordinär på många sätt. Här kommer några exempel på mina upplevelser: Jag trodde uppriktigt att den amerikanska republikanska politiska eliten hade så pass integritet så de gick ut och talade om för sin president att nu får det vara nog med lögner och ett beteende från en avgående president som splittrar en… Continue reading "Blogg 157"

 • Blogg 156

  Äntligen kan jag slappna av lite grann. Amerika har valt en ny president och han heter inte Trump. För er som inte följt dramat de senaste dygnen kan jag berätta vad som hänt. Jag gör det i form av en fotbollsmatch eftersom det är mitt specialområde. Serieledarna tog emot tvåan i tabellen i en direkt avgörande final på hemmaplan. Matchen… Continue reading "Blogg 156"

 • Blogg 155

  Börjar naturligtvis med att tacka alla som på olika sätt hörde av sig på högtidsdagen. Jag hör till dom som tycker att ett sms är precis lagom även om jag måste erkänna att när två nära vänner dök upp oanmälda i sommarstugan kändes det väldigt bra. Pippi Långstrump firar också 75 i år och jag funderade på om vi har… Continue reading "Blogg 155"

 • Blogg 154

  Som ni förstår är jag på gränsen till nörd när det gäller presidentvalet som nu bara är 9 dagar bort. Det tar sig olika uttryck och när jag vaknade 04.20 i fredags kunde jag inte låta bli att ta fram mobilen för att ta del av den sista debatten och alla kommentarer till den. Det bestående intrycket hos alla kommentatorerna… Continue reading "Blogg 154"