Veckan har helt dominerats av Gothia Cup. Jag har följt detta fantastiska evenemang både på plats och via TV plus ständig rapportering på sociala medier. Hur man lyckas organisera detta är svårt att förstå. 1876 lag från 71 nationer, 4900 matcher. Att enbart gå omkring och lyssna och se och försöka förstå hur en elvaårings känslor från Costa Rica när han gör 1-0 klockan åtta i hällande regn och stormbyar är värt uppoffringen att stiga upp klockan sex och leta parkeringsplats i 30 minuter. Jag har haft den fantastiska förmånen att få följa två barnbarn som deltog. Båda deras lag tog sig ända till final i konkurrens med 50 respektive 157 lag. Så var det dags för finaler, tusentals åskådare, inmarsch med fanor och nationalsånger, kan det bli större för dessa ungdomar. Motståndarna kom från USA respektive Chile. Det osannolika inträffade, båda barnbarnen är nu Gothia Cupmästare. Jag har haft detta på känn ända sedan 2016. Då kom deras far hem från jobbet och det var helt tyst i huset vilket är minst sagt ovanligt. Han hittade hustrun i köket och frågade var killarna var. Dom är inlåsta i var sitt rum fick han till svar från en upprörd mamma. Anledningen till detta hårda straff var att killarna hade passat på att spela fotboll i finrummet när mamma befann sig i tvättstugan. Då hade dom kommit fram till att det var svårt att glidtackla på det sträva parkettgolvet. Dom löste det med att fylla varsin sportdrycksflaska med vatten som de hällde ut på golvet. När så mamma anlände fick båda matchstraff plus inlåsning och dom var båda helt oförstående till detta. Personligen är jag också tveksam till mammans beslut, ska man bli Gothia Cupmästare måste man ju ges tillfälle till träning. Mitt under finalerna passade Elfsborg på att åka upp till huvudstaden där dom sopade banan med Stockholms stolthet Djurgården. Så trots däckad i influensa kommer jag minnas gårdagen med glädje.

Som ni förstår har veckan varit fylld av höjdpunkter. Ledig tid håller jag på med mindre reparationer på sommarstugan. I onsdags stod jag inför utmaning modell större. Sedan tre år tillbaka har jag retat mig på att stora fläckar vit färg på de svarta stuprören. Funderar ofta på hur de hamnat där. Nu hade jag införskaffat en pytteliten burk med svart färg. Då fick jag beslutsångest. Skulle jag använda någon av de högkvalitetspenslar jag har för detta duttande. Svaret blev nej. Jag reste till Fynda för att finna en ”engångspensel”. Då inträffade det osannolika. Jag köpte fem penslar för 59,95 kr! Det var länge sedan jag kände mig så nöjd.

På Glasets Hus ser vi tillbaka på årets i särklass bästa vecka. Uteblivit strandväder och framför allt den ”nya ” hyttan är förklaringen. Och nu står hela organisationen på tå inför anstormningen under Antikveckan.
Kjell