[:sv]STÄDSCHEMA 2020

Förklaring: Röd text både Glasets Hus och Parken

Om du får förhinder, försök byt med någon. Telefonlista finner du längst ner. Det får aldrig bli ett MÅSTE. Kontakta Kjell eller Jose om du inte hittat någon ersättare.

Glasets Hus är bemannat från klockan åtta. Ambitionsnivån är att alla toaletter ska vara fräscha och i restaurangdelen ska golven vara fria från smulor och skräp. Utrustning finns till höger om kontoret och där finner ni också enkla instruktioner.

Parken ska plockas ren från skräp. Soptunnor ska tömmas och vid behov ska sopsäckarna bytas ut. Säckarna sorteras vid sopstationen mellan scen och förråd. Är det mycket flis så ska detta räfsas tillbaka på sin plats. 

När ni är klara bjuder Glasets Hus på en fika.

Bifogar inte listan då det innebär risk för att andra organisationer värvar ”vår personal”

 

Veckan har dominerats av en stor besvikelse. I torsdags presenterade Borås Tidning kandidaterna till det prestigefyllda litteraturpriset ”årets debutant”. Jag måste medge att jag hade tagit för givet att mina bloggar skulle kvalificera mig till att vara en av årets kandidater. Med all min erfarenhet från idrottsvärlden vet jag att det är bara att bryta ihop och försöka komma igen och redan kommande vecka kommer jag visa att juryn gjorde ett misstag. I slutet av veckan släpper jag 2020 års städschema för Glasets Hus och Parken. Det är ett dokument på två sidor som kommer väcka uppmärksamhet långt utanför kommungränsen. Ett dokument som kommer väcka hopp och framtidstro hos tusentals hårt ideellt arbetande föreningsmänniskor. Jag kan redan nu avslöja att i dokumentet framgår att under 30 helger kommer städningen utföras av NYA volontärer. Detta faktum är utan konkurrens den största framgången för Glasets Hus sedan starten 2012. Jag räknar nu med att jag kommer få debutantpriset 2021 och prissumman på över hundra tusen kronor kommer oavkortat gå till solceller på vårt magnifika hus.

Föregående rader andas optimism vilket kräver ansträngning efter att under 10 dagar följt händelserna i Mellan Östern. Måste medge att det är stundtals svårt att skapa framtidstro och det faktum att SD-stjärnan Kent Ekroths kommentar på sociala medier också vinner sympatier gör mig illamående.

Förra veckan skrev jag om vår pågående minnesutställning av Thage Carlsson. Jag påminner gärna om att detta är ett tillfälle som aldrig kommer tillbaka. Anhöriga har beslutat att de vill att hans konst ska leva vidare och det finns fortfarande möjlighet att köpa tavlor till ett pris som är klart mindre än hälften av ”marknadsvärdet”.

Slutligen en kommentar kring all fascinerande idrott som serveras i min TV. Zlatan är ett fenomen, 38 år, inte fulltränad och ändå världsklass. När det gäller vinteridrotterna så är jag av någon outgrundlig anledning mest intresserad damernas skidsprint.

Vi hörs om en vecka

Kjell[:]