[:sv]
De senaste veckorna har jag åter blivit påmind om hur tiderna har förändrats sedan min barndom och kan åter konstatera vilken fantastisk uppväxt jag fick. Varje sommar hade mina föräldrar med stor möda och uppoffring sparat ihop till en veckas drömsemester. Tidig söndagsmorgon kom Gällstads taxi och hämtade upp oss för transport till Vegby station 5 km bort. Jag minns än idag hur svårt det var att somna natten före. Vi klev på rälsbussen och strax var vi framme i metropolen Limmared där det var dags att byta till den smalspåriga Pyttebanan med slutmålet Falkenberg. Väl framme i Falkenberg tog oss en taxi till Skrea där vi snabbt gjorde oss hemmastadda i den hyrda badstugan på 9 kvm. Jag kan fortfarande känna doften från gasolköket, färskpotatis och jordgubbar. Det är möjligt att jag minns fel men alla dessa somrar var det alltid strålande solsken och varmt i havet. Jag minns också hur jag ibland fick spela en gratisrunda på minigolfbanan efter att plockat upp alla slängda glasspinnar. Kanske är det konstigt nog hemresedagen jag minns bäst. Efter att ha packat och städat minutiöst tog oss taxin in till stan där vi åt på Kvarnvingen, en nästan ofattbar lyx. Jag tror att denna lunchrestaurang var den enda jag hade besökt under mina 13 första levnadsår. Vid tågbytet i Limmared avslutades alltid den fantastiska veckan med en fika på Märtas café. Spänningen var stor när vi väl var hemma igen, hade jordgubbarna mognat.

Mina barnbarn åker också till Falkenberg. Dom reser i luftkonditionerade bilar med hörlurar och en datorplatta i knät. Dom spenderar många kvällar med utsökt grillad mat och ibland besöker de någon krog inne i stan. Så, visst är skillnaden enorm men jag är helt övertygad om att mina semesterveckor hade högre livskvalitet än mina barnbarns.

Nu undrar ni kanske varför denna berättelse. Jo, förra veckan deltog jag i en nystartad projektgrupp som har arbetsnamnet ”Pyttebanan” (googla gärna). Projektideen är att omvandla den gamla banvallen till en attraktiv cykelled som ska locka långväga gäster bland annat de som har intresse för industri och järnvägshistoria.

I fredags hade vi årets andra Quiz och det var verkligen mer än fullsatt. Vi lyssnade och njöt av Blue Marys bluesband åt italiensk buffé och korade lyckliga vinnare i tävlingen. Nästa gång är 27:e mars och då smäller vi till med Runez. Vi öppnar för bokningar på tisdag kl.10.00.

I torsdags hade Eva och Magnus, trädgårdsmässans generaler, kallat till planeringsmöte. Mycket kom att handla om hur vi ska få plats med alla utställare då det är rekordintresse. Boka in 9:e maj och upplev en grön lördag. Vi har också under veckan fastställt de fem grenarna till Grabbar och Gubbar kvällen den 13:e mars. Om ni lovar att inte berätta det kan jag tipsa om att lite träning i bågskytte kan löna sig.

Vi hörs om en vecka

Kjell[:]