[:sv] 

Börjar idag med en liten påminnelse till alla er som brukar vara medlem i vår förening och kanske ”bara glömt”. Just nu är viktigare än någonsin att stötta oss. Swisha årets avgift 200 kr till 123 106 8774. Skriv namn, mobilnummer och ”Medlem”.

När jag skriver dessa rader är det lördag eftermiddag och jag har just försökt finna en enda positiv nyhet på nätet. Det mest positiva jag fann var att endast 809 personer har dött i Spanien under fredagen. På sätt och vis ger det en bild av allvaret. Jag såg också att det första Corona fallet i ett slumområde i Indien är konstaterat. I området som har cirka en miljon invånare bor det 280000 personer per kvadratkilometer och tillgång på rinnande vatten är en lyx. I Sverige är vi 25 personer per kvadratkilometer. I Stockholm 349. Hur kommer detta sluta?

Kära läsare, med ovanstående lägesrapport som bakgrund känns det tveksamt att beklaga sig över hur epidemin drabbar Glasets Hus. Låt mig bara konstatera att förra veckans rapport var bara början.

Vid ett flertal tillfällen har jag skrivit om mitt intresse för ledarskap. En av de ledstjärnor jag haft är det man kallar symbolic management det vill säga ”uppträd/gör som du förväntar dig av dina medarbetare. Nu är jag plötsligt tveksam om jag agerat fel under alla dessa år. Orsaken är att president Trump i veckan rekommenderade alla medborgare att bära munskydd och i nästa mening förklarade att själv kommer han inte göra det!

Kommande helg, påsken, är normalt en stor helg för oss med en massa besökare. Vi gör vårt bästa för att rädda som räddas kan. Vem vet, kanske det finns väldigt många som vill titta in och hämta en kall och en varm låda och förgylla påsken med. 

Slutligen ett försök att muntra upp er. Igår lyssnade jag på P4 Extra under en biltur. Programledaren Titti Schultz hade bjudit in en manlig sexolog för att försöka förstå varför försäljningen av sexleksaker skjutit i höjden världen över under pågående Coronakris. När samtalet var över avslutade Titti med ett litet fniss och ”tack för att du kom”.

Var rädda om er

Kjell[:]