[:sv]
Alla påverkas vi av rådande situation. Utöver lidande och sorg som drabbat ofattbart många kommer en ny vardag som i många fall totalt förändrar vanor, oftast till saknad, isolering och oro. I mitt fall handlar det till stor del om att vårt livsverk Glasets Hus utsätts för ekonomiska påfrestningar som kräver stöd både från det offentliga och från en solidarisk allmänhet. Det är min bedömning att vi kommer klara krisen trots följande katastrofala siffror; Omsättning april 2019 var 633 tkr, april 2020 var den 173tkr.

Många bäckar små….Allt fler blir medlemmar, skickar små gåvor efter besökt parken, betalar entré för våra filmvisningar. Detta stärker oss både ekonomiskt och moraliskt.

Hittills är jag lyckligt lottad men måste medge att min personlighet som helt domineras av rastlöshet gör att det är och har varit påfrestande. Därför är jag i skrivande stund på ett osedvanligt gott humör när jag tänker på kommande vecka.

Några av er kanske kommer ihåg att jag genomförde ett stort framgångsrikt bygge förra året och jag gjorde det helt på egen hand.

Jag fick blodad tand så 07.00 i morgon startar jag ett nytt byggprojekt, ett Attefallshus. När jag under vintermånaderna satt och planerade kom jag fram till att jag denna gång kanske behöver några assistenter så jag kontaktade dom bästa i branschen som turligt nog har sitt huvudkontor strax utanför metropolen Nittorp. Jag tänkte igenom materielbehov och skickade en inköpslista. Byggmästaren tyckte inte det var en bra idé att jag skulle hämta materialet med släpkärra utan han kör ner det med en lastbil. När jag igår fick denna bild måste jag medge att jag för en gångs skull hade fel.

Däremot kommer jag inte ha fel när det gäller takstolskalas. Det kommer gå av stapeln 19.00 på tisdag kväll och efter två dagars hårt arbete ska vi njuta av god mat och dryck serverad av en inhyrd etablerad kock.

Avslutningsvis några ord om våra filmvisningar. Våra tre visningar har setts cirka 8600 gånger. Om ni klickar på denna länk <Glasets Hus Limmared> kan ni fram till nästa söndag se Tinas briljanta guidning genom vårt museum. Vi fortsätter succén. På torsdag klockan 14.00 planerar vi att åter visa från hyttan och bland annat får ni följa med på en ”prova på blåsning”.

Nu måste jag sluta för att hinna vässa byggpennan och leta upp min hjälm.

Vi hörs

Kjell[:]