Lördag klockan 11.10, jag har just lyxat till det med två kulor glass och hittat en skuggig plats utmed stadshuset i Falkenberg. Ska sitta där och njuta av värmen och folklivet ensam på en parkbänk i väntan på att en mobiltelefon ska bli klar för leverans. Då som från ingenstans startar en upplevelse som så tydligt visar en av alla effekter av pandemin, vårt behov av samtal och social närhet. Jag hör en röst som säger, det där ser gott ut får man slå sig ner. En man i 75 årsåldern börjar berätta om sig själv. Naturligtvis visade jag stort intresse av hur han i mer än tjugo år besökt sin mor varje onsdag och hur hon hade berättat om sin ungdom. Han berättade också om hur varmt det var i hans sovrum, hur trevligt han hade haft på en personalfest i mitten 1970 talet (han minns inte det exakta årtalet). Jag fick också veta att hans far kört bil väldigt fort på en grusväg 1942.Klockan 11.39 avbröt jag mannen så artigt jag kunde och då tackade han mig för ett trevligt samtal och så frågade han, ”varifrån kommer du?” Limmared. Jaha ligger det i Gävleborgs län och så tackade han ytterligare en gång för en trevlig pratstund. Återigen konstaterar jag att man med små medel kan göra en medmänniska glad.

Över helgen har vi firat att min Attefall är färdigbyggd. Trevliga gäster gjorde lördagen till en härlig dag. Vi lyckades med gemensamma krafter bortse från två små problem som återstår för att ta bostaden i bruk.

  1. Byrå nummer två från Jysk ska monteras och den första tog 21,5 timmar. Förhoppningsvis går det bättre med den här då jag känner att min utveckling gick framåt de sista fem timmarna.
  2. Det andra lilla problemet är att Falkenbergs kommun vägrar lämna ett slutbesked därför att byggnaden står 35 cm för nära en allmänning. De menar att jag borde begripit att den karta de levererat innan startbesked inte gick att använda. Eftersom huset står på en gjuten platta påstår min rörmokare att det inte bara är att ”knuffa” den för då går alla ledningar sönder. Jag är skriftligen överens med kommunens bygglovschef att de har brister i sin information och att de ska starta en översyn men för närvarande gäller att den översynen kommer en aning sent för mig. Jag får glädja mig med att jag alltid fått jobba i en organisationer som prioriterar att lösa problem. Fortsättning följer.

Vi hörs om en vecka

Kjell