Bildserien ovan skildrar utvecklingen av projekt Glasets Hus sedan 2012. När man befinner sig mitt i händelsernas centrum och problemen hopar sig kan en tillbakablick ge ny energi som stimulerar till fortsatt utveckling. Igår bjöd vi in till avtäckning av två fantastiska bilder som i ett ögonblick skildrar Limmareds historia och tidigare på dagen premiärspelades det på vår padelbana. Nu drar vi oss tillbaka några månader för att samla kraft och pengar för att under våren kunna ta det sista steget i parkområdet.

Trettio år i följd har jag haft glädjen och förmånen tillsammans med ett tiotal jämngamla och likasinnade åka till någon golfanläggning och under 3 dagar spela årets viktigaste turnering. Trots att det skett en kontinuerlig utvecklingen av golfklubbor måste jag medge effekten av åldrandet går något snabbare. Det finns dock ett lysande undantag, samtliga kamrater presterar mins lika bra på 19:e hålet som man gjorde för tre decennier sedan. I år går resan till Hook och all planering är corona anpassat. Så här kvällen före är jag lätt nervös, förväntansfull och som vanligt övertygad om att vinna mästerskapet vilket jag gjort vid ett av trettio tillfällen tidigare. Troligen går det inte att följa tävlingen via TV så jag lovar redovisa min placering i nästa blogg.

Under de senaste veckorna har jag systematiskt sysslat med slänga ,sortera, arkivera allt som fanns på mina två ”kontor”. När jag nu summerar kan jag konstatera att jag äger 67 pennor!! Det är svårt att förstå då jag ideligen måste be att få låna Bodils. Detta fick mig att tänka på när jag som nyanställd på Bruket fick uppleva följande lilla problem. I min befattning som ugnsmästarassistent hade jag att göra ett antal mätningar varje morgon som skulle dokumenteras. En dag slutade min penna att fungera och jag gick till min chef som skickade mig vidare till ”kontoret” där ansvarig för kontorsmateriel befann sig. Jag räckte över min ej fungerande penna och bad om en ny. Jag blev något förvånad när ”pennchefen” blötte sina fingrar och försökte få igång dyrgripen. Det lyckades inte och jag fick en ny. Visst har tiderna förändrats.

Vänligen

Kjell