Jag har haft en minst sagt priviligierad helg. Strålande solsken och hela klanen samlad i Olofsbo. Allt är nu tiptop inför stundande sommar. Under stenhård ledning av vår dotter har alla bidragit med uppgifter som rensa häcken, tvätta trall, rensa överfulla förråd och så vidare. Tyvärr så stördes tidschemat ideligen av en 10 månaders tjej som efterhand förstod att hon var prioriterad före allt annat. Som bilden antyder fanns det ändå utrymme för att umgås på kvällarna och törsten var våldsam efter hårt arbete i gassande sol.

När jag läser vad jag hittills skrivit kommer det åter över mig, kan man överhuvudtaget skriva om ovanstående vardagssituationer när det dag efter dag kommer rapporter från Ukraina som gör att man tappar tron på det mesta. Den enda lilla ljusglimt jag kan ana är vi alla börjar förstå att vi måste stå upp för demokrati och yttrandefrihet. Jag läste ett uttalande i veckan angående kriget som uttalade farhågor för att det som händer har blivit ”vardag” och hamnar allt längre ner i nyhetsrapporteringen och därmed inte får nödvändig uppmärksamhet.

Jag lovar, min uppmärksamhet har inte minskat, men jag försöker kombinera det med mitt samhällsengagemang i den lilla världen, Glasets Hus, och fortsatt utveckla verksamheten till mångfald och alla människors lika värde. Så här kommer några glimtar från vår lilla värld.

  • Jag tycker kommunfullmäktige i Tranemo kommun ska göra ett offentligt uttalande där de tackar vår förening för att vi skapat Glasparken utan kommunala medel. Vi har inga exakta siffror men parken har haft tusentals besökare under påsklovet. Visst är detta ett sätt att öka kommunens attraktionskraft.
  • Vår påskbuffé blev en succé och i lördags fick vi stoppa bokningarna. Pröva den på annandagen.
  • Begreppet Hållbarhet är ett begrepp som får en allt större plats i vår vardag. Det handlar inte bara om att källsortera utan har fått en betydligt vidare betydelse. Hållbar utveckling definieras som att tillfredsställa dagens behov utan att äventyra kommande generationers behov. Det innefattar tre områden, miljö, ekonomi och social hållbarhet. Vi har nu systematiserat detta arbete och får professionellt stöd från Turistrådet Västsverige.

Vi hörs om en vecka

Kjell

P.S. Innan du går och lägger, kolla om du inte har lite legobitar att skänka oss. D.S