[:sv]

Den tragiska bilolyckan i fredags kväll har skakat om samhället. Som välinformerad nöjer jag mig med att i detta forum begränsa mig till följande kommentar; Fantastiskt att se hur unga människor plötsligt blir vuxna och visar upp alla tänkbara positiva egenskaper. Veckan har inneburit dubbla påminnelser om livets skörhet. I måndags nåddes jag av att en mycket nära vän, Roger Edberg, avlidit i cancer efter år av kämpande. Jag har haft förmånen att jobba nära Roger i golfklubbens styrelse och för mig personifierade Roger alla de bästa egenskaperna som en föreningsmänniska kan ha. Jag är väl bekant med uttrycket ”Carpe diem” och delar den rekommendationen även om man lätt ”glömmer sig”. Med all respekt övergår jag nu till mitt normala bloggande.

 

Att vara politiker är en svår uppgift, att vara fritidspolitiker på kommunal nivå är definitivt en utmaning och jag är tacksam över alla dessa valbara personer. Utan dom fungerar inte vår demokrati och då är det riktigt illa. Med bibehållen respekt vill jag ändå kommentera en av veckans stora lokala händelser. Team Sportia i Tranemo riskerar en bot på 25000 kr därför de bytt utseende på en befintlig skylt. Enligt Göteborgs Tidning kan de undvika boten om de täcker över skylten fram tills ett bygglov har godkänts. ”Hur jävla svårt kan det va”. Hjälp företaget och fyll i dokumentet, åk dit och få det underskrivet och godkänd det på plats. Tyvärr är inte detta en engångsföreteelse i vår kommun. Ett populistiskt parti kan lägga ner sitt valarbete. All propaganda sköts av de etablerade partierna. Man kan inte lämna beslut på delegation om inte tjänstemännen förstått kommunens agenda.

Efter denna dystra inledning vill jag avsluta med något som jag hoppas får er läsare ”att fånga dagen”. I fotbollsvärlden är VM det största och det väntar om någon vecka. Näst störst är Champions League för klubblag. I lördags gick finalen borta i Kiev. Tyvärr förlorade Liverpool och nu är jag bekymrad över hur det gick för Susanne. (se nedanstående annons)

 

 

Veckan på Glasets Hus har varit något av ”all time high”. Mängder av långväga gäster. I tisdags var vi överbokade och fick placera många av gästerna utomhus i tält. Snyggt jobbat vår duktiga personal och underbara volontärer.

Från domstolen inget nytt.

Vi hörs/Kjell[:]