Klimatprojektet fick i veckan ett tillskott från krigsmakten. Limmareds Hemvärn föll för åldersstrecket för ett antal år sedan. Nu visade det sig att det fanns lite pengar kvar i krigskassan och en av de pensionerade generalerna beslutade att pengarna gör bästa nytta i vårt projekt. Tack!

Status Klimatprojektet 2023-05-14

 

 

Äpplet faller inte långt från trädet är ju ett bekant uttryck. Visst stämmer det ibland, jag startade en lång karriär som fotbollstränare redan som 22 åring och sonen har senare haft samma uppdrag för samhällets anrika fotbollslag som i år tränas av barnbarnet Sebastian. Det är bara i början av säsongen men jag måste medge att jag är mycket tveksam om han kommer nå några framgångar. Klicka här!, så förstår ni min tveksamhet. Hur kan han bara tillåta ett sådant beteende. Hade detta hänt på en träning med Barcelona hade spelaren både fått böta och blivit avstängd.

Från inrikespolitiken noterar jag att regeringen kommit på hur vi ska hantera invandringen. Om jag förstår det rätt ska det inrättas en gräddfil för högutbildade utländska medborgare samtidigt som vi ska strama åt så långt som möjligt för de flyktingar som söker asyl i landet. Visst är det smart. Jag hoppas personligen att duktiga fotbollsspelare hamnar i kategorin högutbildade annars måste vi tyvärr lägga ner allsvenskan. Jag känner också en strimma av oro. Vem ska bädda sjukhusbäddarna och vem ska städa skolsalarna och vem ska baka pizzorna. Men kanske dumt att oroa sig, han Åkesson har säkert en lösning på detta.

Jag vet inte hur ni upplever kriget i Ukraina men jag måste medge att jag stundtals är förvånad av mina känslor. Jag följer utvecklingen minutiöst och SVT:s veckosammandrag är journalistik av högsta klass. Allt oftare nås jag av budskapet om enstaka Ukrainska framgångar och när det plötsligt dyker upp i nyhetsflödet att de lyckats ha ihjäl några tusen ryska soldater får jag känslor som när Elfsborg vänder underläge till vinst under de sista skälvande minuterna. Med lite distans slår det mig att dessa soldater i stor utsträckning var unga pojkar med ängsliga familjemedlemmar där hemma och då förbytts den spontana glädjen till vemod och förstärkt raseri över hur ”världen” har låtit detta kunna ske. Till er alla, lova mig att ni aldrig accepterar begränsningar i yttrandefriheten och var glad över att vårt land försvarar den till varje pris när det nu finns dom som försöker ifrågasätta den. En majoritet av den ryska befolkningen tror på allvar att Ryssland försvarar sig mot angrepp.

Igår genomförde vi strålande väder årets Trädgårds och Hantverksmässa. Personligen bidrog jag inte alls därför att det inte behövdes. Allt var perfekt organiserat av Bodil som hade två fantastiska volontärer till sin hjälp och nya kökschefen hade järnkoll. Vår eminente marknadsgubbe hade fixat bord och tält plus elektricitet där det behövdes, vilken klippa.

Sex dagar kvar till årets höjdare, Glasmilen. All planering är på plats och inget har lämnats åt slumpen. Samtliga älgar och rådjur har fått kartor på bansträckningen tillsammans med en vädjan om att de inte ska äta upp snitslingen.

Troligen har vi solcellerna på plats i slutet av veckan. Då ligger bollen hos Vattenfall och eftersom dom spelar i högsta ligan trots att de inte har en spelartrupp för den nivån finns det anledning till oro.

Vänligen/Kjell