Beslutet att lägga ner bloggen har fått mig att reflektera över vad jag skrivit om under dessa 294 veckorna. Idén med bloggen, att skapa intresse kring Glasets Hus, har jag lyckats väl med. Utan detta engagemang hade vi aldrig lyckats med att bygga en park för 10 mkr utan kommunala skattepengar. Vi hade inte heller vågat oss på nya ugnar och solceller. Jag har ju valt att blanda berättelser från GH med att reflektera och kommentera händelser runt omkring och ute i den stora världen. De här åren har ju präglats av två stora händelser. Pandemin och kriget i Ukraina. Händelser som skakat om oss alla och som fortsatt påverkar oss känslomässigt och ekonomiskt. Efter att ha gjort en snabbundersökning kring vilka personer jag nämnt flest gånger sticker två personer ut, Donald Trump och Bodil. Om jag har varit otydlig så vill jag upprepa att jag tycker mycket mer om Bodil än Donald.

Åter till nutid. Semesterperioden har börjat och vi slås av att det vissa dagar är en majoritet av internationella besökare. Danskar, tyskar och holländare dominerar och bokningarna att få blåsa sitt eget glas är tillbaka på en hög nivå. Besöksnäringen lär bli sommarens stora vinnare på grund av den ursvaga kronan. När jag var 25 år var värdet på en dansk krona 70 öre. Idag är värdet 150 öre. För mig innebär det att jag nästa gång jag besöker grannarna kommer köpa en röd pölse i stället för som brukligt två.

I morgon ser vi fram emot en hektisk dag. Då monterar vi ned den uppskattade samlarutställningen och på onsdag startar sommarens ”Bli konstnär för en dag”. Vi ser fram emot att möta alla barn och ungdomar när de skapar sitt eget konstverk. På tisdagar blir de också inspirerade och vägledda av konstnärinnan Amanda Quist. Vem vet, kanske en ny Picasso på gång. Det kan vara ett lönsamt yrke. Den 11:e maj förra året såldes en tavla Leonardo da Vinci för 450 miljoner dollar. Det framgår inte om frakten var inkluderad i priset.

Min stora passion är fotboll och just nu har jag svårt för att uttrycka mina känslor när jag konstaterar att Elfsborg leder allsvenskan i konkurrens med storstadsklubbarna.

Hörs om en vecka.

Kjell