[:sv]

Är tyvärr väl medveten om avarterna inom fotbollsvärlden, det som kallas ”huliganism”. Tro inte för ett ögonblick att jag sympatiserar med dessa yttringar. Jag är helt övertygad om att dessa människor som vill slåss och hata inte tillhör landets begåvningsreserv. Ibland tycker jag också att ”fotbollen” får ta mycket orättvis kritik. Att dessa människor valt fotbollen som sin arena är beklagligt men i grunden tycker jag att det åvilar samhället att lösa problemet. Tar mig därför friheten att beskriva ”fotbollen” när den är som bäst. Hade förmånen att igår tillsammans med Peter, Theo och Wille vara på landskampen mellan Sverige och Peru. Att få dessa barn ta in atmosfären från tusentals peruaner och mångdubbelt gulklädda svenskar i alla åldrar. Att få se hur fansen före matchen kramades oavsett tröjfärg. Jag tror uppriktigt att denna upplevelse påverkar dessa killar i positiv riktning i deras väg mot att bli goda samhällsmedborgare.

Jag är sedan tonåren intresserad av politik och följer dagligen vad som händer nationellt och internationellt. Jag har också bestämt mig för att inte utnyttja detta forum till någon form av argumentation men jag kan inte undvika notera att veckans inhemska stora nyhet var att SD är på väg att bli Sveriges största parti. Det innebär rent statistiskt så är var fjärde av alla mina bekanta anhängare till detta parti. Som sagt var, inga kommentarer men medger att jag är konfunderad.

På Glasets Hus laddar vi för Glasets Dag på lördag. En dag som traditionsenligt lockar alla åldersgrupper från förmiddag till den stora festen fram till småtimmarna.

Från domstolen inget nytt

Vänliga hälsningar/Kjell[:]