[:sv]

I ett tidigare blogginlägg beskrev jag en omtumlande tjänsteresa till Polen. Temat var att det är inte alltid en ”dans på rosor” en bit upp i hierarkin”. I dag ska jag berätta om ett besök på vårt glasbruk i Moss Norge under samma rubrik. Jag hade en viktig roll på detta glasbruk och hade bokat in två ”tunga” möten en junidag. Kvällen före drabbades jag av en sommarförkylning som var helt utvecklad när jag startade resan klockan fem till vårt broderland. Tyvärr måste jag medge att jag hör till den del av mänskligheten som överväger att åka in till akuten när febern når höjder på 37,6 grader. Att ställa in fanns naturligtvis inte på kartan. Klockan fem på eftermiddagen hade jag snörvlande tagit mig genom mina åtaganden och skyndade till det bokade hotellet, Mitt hotell, som ligger på huvudgatan i Moss. Efter att omedelbart stupat i säng och med ytterligare Alvedon inom räckhåll konstaterade jag att detta var årets varmaste dag och öppna fönster och hopp om kvällsbris var enda möjligheten att få någon form av nedkylning. Efter korta stunder av orolig sömn blev jag klarvaken vid elvatiden, ett gäng överförfriskade medelålders norrmän hade varit ute och festat och förgyllde sommarnatten med högljutt skrålande nedanför mitt fönster. Efter en stund drog de vidare och då inträffade det osannolika. Deras efterfest skulle äga rum i rummet bredvid mitt!!

Skrålandet och skålandet tilltog i styrka för varje minut och då brast det fullkomligt för mig. Jag rusade upp ur sängen och börja bulta vilt på väggen…. Fortsättning nästa söndag.

Igår hade jag förmånen att hälsa välkommen till cirka hundra personer som kommit för att vara med på vernissagen till vår nya utställning. Temat konstsmide med betoning på Bengt Gustavssons verk visade sig vara en fullträff. En återkommande kommentar under lördagen var,” detta är den bästa utställningen hittills” och som ni förstår är det trevligt att höra då vi numera har ett antal succéer på vår meritlista. Fram till den 21.e oktober har ni chansen att njuta och imponeras av dessa verk.

Några tusen personer dominerade samhällsbilden i lördags då den ”Stora veterandagen” gick av stapeln och samhällets position som Mecka för retro förstärks kontinuerligt.

Min vecka har dominerats av Quiz. Nu är det bara 3 veckor kvar tills jag ska leverera tjugo frågor som är ”precis lagom svåra” för att ett hundratal gäster ska gå hem med tanken att vi måste försöka få en plats till nästa gång. Ett tips, det är några platser kvar till höstpremiären den 29:e september. En fråga som jag just strök var; vem sade; anledningen till att man inte får jobb är att man inte är svenskar. Jag kollade med Zlatan, drottning Silvia och hennes dotter Victoria, och de var rörande eniga om att frågan var för lätt.

Nu slår jag mig ner för att få mina välgrundade mardrömmar besannade. Cirka var femte röstberättigad är beredda att lämna stort maktinflytande till ett parti vars värdegrund för mig är avskyvärd och vars förmåga att ta ansvar för erhållna mandat känns skrämmande lågt.

Från domstolen inget nytt

Kjell

[:]