[:sv]

Idag tänkte jag avslöja en av alla svagheter jag har. Jag är en utomordentligt dålig förlorare även om jag kan skönja en viss förbättring i takt med åldrandet. Jag tror dock att det finns vissa fördelar med att vara dålig förlorare då det samtidigt innebär att man att har en ambition att alltid gör sitt bästa i alla situationer. Jag är naturligtvis en av väldigt många som har svårt att acceptera en förlust och det visas ofta i idrottssammanhang. För att förtydliga mig ska jag berätta om hur ”dålig förlorare” kan ta sig uttryck. Limmareds IF grundades 1914 och redan från början var fotboll den stora sporten. Det innebar att föreningen låg årtionden före närliggande samhällen. Länghems IF som just startat upp sin verksamhet bjöd in stjärnorna från Limmared till en vänskapsmatch. Matchen spelades på deras nyanlagda ”plan” och spelarna bytte om utomhus i närliggande kohage. Då inträffade det osannolika, Länghem vann matchen. När Limmaredspelarna bytt om efter matchen brast det för en av Limmared stjärnor. Han tog upp en torkad koskit och kastade den mot motståndarna med hälsningen ”här har ni nyckeln till omklädningsrummet bonnjävlar”.

Ibland förlorar man och ibland vinner man och jag lovar er att känslorna hos ungdomarna på bilden är något att tillsammans kämpa för under många och långa träningspass. Trots att det handlar om serieseger i division fem är lyckan på Champion League nivå. Grattis Limmareds IF.

I tisdags kväll samlades ett tjugofemtal personer på GH under temat trygghet i samhället. Kommunrepresentanter, tre poliser och samhällets föreningsliv. Diskussion kom till stor del att handla om hur samhället ska reagera på det ungdomsgäng som sedan 2 år nästan dagligen skräpar ner, trakasserar och hotar. Självklart finns inga enkla lösningar men att ”samhället” med gemensamma krafter måste reagera och agera rådde det stor enighet om. Det är svårt att avgöra vad som långsiktigt är bäst, att fortsatt försöka med dialog eller att hantera på det sätt som ”kriminalitet” ska hanteras.

Det är åter söndag kväll och dags att se fram emot en ny spännande vecka som bland annat innehåller en ny talmansrunda och på torsdag kanelbullens dag.

 

Från domstolen inget nytt

Kjell[:]