[:sv]

Det är dags för personlig eftertanke. Mitt syfte med att spendera ett antal timmar per vecka är ju att marknadsföra Glasets Hus genom att berätta om vad som händer och framförallt vad som ska hända. I genomsnitt under året har jag cirka 300 läsare med några toppnoteringar nära 700. Jag skulle gärna ha er hjälp att nå fler läsare.

När du tycker jag skrivit något läsvärt kanske du kan hjälpa till så fler kan få möjligheten, genom att i slutet på bloggen trycka på rutan med F, som står för Facebook. Då delas det automatiskt på Facebook-flödet så dina vänner kan läsa. Bra va!?

Här kommer ett försök till sammanfattning av vad jag försökt förmedla under året som gått:

  • Jag är djupt frustrerad över hur svårt jag har att kommunicera med och få förståelse hos den offentliga sektorn. I mitt fall har det handlat om Skatteverket och Kommunen. Jag upplever gång på gång en ”kultur” hos dessa organisationer som är fjärran från den pragmatiska konkurrensutsatta värld som jag spenderat mitt yrkesliv i. Ibland måste man ta beslut utan livrem, hängslen, säkerhetsnål och man måste veta att det inte går att alltid göra alla lika nöjda. Det är dessutom tillåtet att ibland göra fel, att inte göra någonting är absolut inte det bästa alternativet.
  • Än värre, hur ska jag kunna förstå att politiska rörelser över hela västvärlden med missnöje mot allt och alla som enda agenda vinner politisk makt och inflytande på vår framtid. Trump och Åkesson får alltfler sympatisörer och det gör mig utomordentligt ledsen och förvånad
  • Men det finns också glimtar av en fortsatt tro på mänskligheten. Var några dagar i Falkenberg denna vecka och blev som alla andra djupt berörd av Dantes öde men också väldigt tagen av den enorma engagemang som tusentals människor gjorde i sökandet. Jag fick uppleva något liknande på nära håll tidigare i år när en nära anhörig fanns med i en tragisk bilolycka som krävde liv. Mitt i all sorg och bedrövelse fick jag se på nära håll styrkan hos idrottsrörelsen, hur stark och betydelsefull den kan vara även utanför seriepoäng och målgivande passningar.
  • Utan konkurrens är min bästa upplevelse under detta år det faktum att en ny generation av Limmaredsbor visat stort engagemang för att föra vidare den fantastiska lokala ideella insatsen som inneburit en succéartad utveckling av samhället.

Helgen har varit positivt jobbig. 2-3 hundra ungdomar släppte loss i lördags kväll till tonerna av The Hace. Återigen blev jag påmind om min ålder och den förändring som skett. Jag och mina kompisar åkte taxi till Månstadparken senast klockan sju. De första gästerna anlände vid elvatiden i lördags. Idag har jag jobbat extra som hovmästare för att reda ut 165 bordbeställningar till vår ”Farsdagsmiddag”. När jag klockan sex i kväll lämnade arbetsplatsen var åter huset fullt. Denna gång var det en gudstjänst, så visst kan vi påstå att Glasets Hus är ett ”rum för alla”

Från domstolen inget nytt/kjell

Kjell

 

Foto: Jonas Ingman

 

 [:]