[:sv]

Jag har nu 73 års livserfarenhet och fortfarande gör jag antaganden som visar sig vara totalt felaktiga. Tillsammans med en grupp fantastiska människor från en yngre generation har vi nästan kommit i mål med att bygga en park i anslutning till Glasets Hus och detta ska ske utan kommunala medel. Nu är hela projektet äventyrat därför att den kommun som vi erbjuder 6 mkr för att öka attraktionen att bo och leva här inte har förmåga att ta ett beslut om bygglov. De kräver nu i elfte/tolfte timmen att vi ska genomföra bullerutredningar så att barnen inte bullerskadas av de 5 tåg som passerar och det höga buller som rangering orsakar 10 minuter per vecka. De vill också flytta planerad aktivitetsutrustning för risken att tåg med farligt gods ska spåra ur. Hur i helsicke kunde jag missa dessa självklara krav efter 73 års erfarenhet.

Uppriktigt kära läsare, så här nära att lägga av att jobba 50 timmar per vecka för kommunens bästa har jag inte varit tidigare. Det råder inga som helst tvivel att jag lägger av om inte kommunen ser till att detta bygglov finns på plats innan årsskiftet. Jag ska tillsvidare bespara er en beskrivning av hur detta projekt har fortlöpt och hur det har hanterats av kommunen.

De senaste tre dagarna har helt dominerats av ovanstående men som kompensation har jag fått uppleva ytterligare en helg med skidstudion. Jag måste erkänna att jag numer av någon outgrundlig anledning tycker att damtävlingarna är mycket mer intressanta än herrarnas motsvarande och jag kan inte förstå varför.

Fredagskvällen innebar all time high sedan vi startade vår verksamhet. Drygt 150 gäster deltog i säsongsavslutningen av årets Quiz. Stämningen och kunskapsnivån var på högsta nivå. Nästan alla prickade Carl Larsson, The Boss och Andrew Lloyd Webber. Sent på kvällen anslöt LIF efter att påbörjat firandet av serieseger vilket fick stämningen att nå nya höjder. Om jag såg rätt fanns det spelare som drack drycker med alkohol men jag kan inte bekräfta detta.

I morgon är vi tjugo volontärer som ”bygger om till julbord”. Redan på tisdag kommer våra första gäster.

Fån domstolen inget nytt

Vi hörs om en vecka/Kjell[:]