[:sv]

VI HAR BYGGLOV!! Jag tycker att du ska boka in lördagen den 15 juni kl.11.00 då inviger vi PARKEN och exakt hur programmet kommer se ut är fortfarande inte spikat. Tjejerna i projektgruppen tycker vi ska bjuda in Bruce Springsteen men jag lutar mer åt Kulturskolan i kommunen. Vi återkommer i god tid med besked. Jag måste dock erkänna att det finns lite utmaningar kvar, vi saknar 2200000 kr. Vi har nu fastställt en strategi hur vi ska tackla detta ”lilla problem”. Denna veckan har vi startat med att uppvakta cirka 100 företag. Vi berättar om projektet och frågar om företaget kan tänka sig att skänka något projektet. Vi tror att vi kommer få varor och tjänster för flera hundra tusen kronor. Med början i mars går vi ut med ett upprop till hela kommunen där vi ber allmänheten skänka pengar till projektet. För varje hundralapp man skänker får man en andel i det STORA LOTTERIET där vinsterna är alla gåvorna som företagarna skänkt. Hur vi lyckas med detta kan ni följa bland annat i denna blogg.

Denna veckan har jag varit flitig i skidspåren och jag är nu helt övertygad om att jag hade rätt i förra veckans beskrivna gräl. Det är bara att konstatera, det finns inga brantare backar än de som erbjuds på Hagatorpet. Jag vill också redan nu uttrycka min enorma beundran över organisationen bakom Världscupen i Ulricehamn. Nu är det mindre än en vecka kvar och redan nu vet vi att Ulricehamn på allvar har tagit plats på världskartan. Av alla siffror som strömmar ut i media tycker jag 800 volontärer väcker störst beundran. När projekt som Lassalyckan, Hagatorpet och Glasets Hus blir framgångsrika trots alla belackare gör det mig mer än glad.

Vi har en regering i ”mitten”, precis som jag hoppades. Jag vill också åter berätta att jag inte alls håller med den majoritet som gång på gång talar om hur inkompetenta våra politiker är. Det är ju vi väljare som orsakat problemet genom att rösta så att ingen tydlig majoritet uppstod. Jag kan inte förstå vad alternativet är till den demokratiskt långa process vi nu fått bevittna. Jag kan inte heller förstå alla svekbeskyllningar. Under valrörelsen presenterar varje parti vad de vill. När valresultatet sedan visar att väljarna inte gav tillräckligt stöd är det väl varje partis skyldigt att försöka få igenom så mycket som möjligt av deras program.

Avslutningsvis vill jag uttrycka min beundran för Jimmie Åkesson som inför omröstningen om statsminister, i en allvarlig situation för vårt land, valde att koncentrera sig på att kommentera Annie Lööfs klädsel. Han är grabben som går hem i stugorna.

Ta hand om er och några till/Kjell[:]