[:sv]

Denna gång tänkte jag skriva dagbok. Finns det någon som fortfarande gör det? I min ungdom var det vanligt men idag är begreppet troligtvis okänt för den yngre generationen trots tillgång till oändliga möjligheter att teckna ner sina upplevelser och tankar och dessutom sprida dem. Tänk om Anne Frank haft tillgång till dessa möjligheter då hade kanske världen vaknat tidigare och miljontals människor sluppit obeskrivliga lidanden.

Måndag: Besökte Skene lasarett för att undersöka mitt ljumskproblem. Det tog doktorn en minut att konstatera att mitt tidigare opererade ljumskbråck kräver ytterligare en operation. Redan på väg hem kontaktade jag landslagsledningen och förklarade vad som hänt och att jag inte längre var aktuell för VM stafetten den 1:e mars kl.13.15. Har redan börjat fundera på hur jag ska göra om operationen blir samma dag. I nyhetsflödet fastnade jag vid att en sverigedemokrat hade anställt sig själv som sin politiske sekreterare och därmed höjt sin lön från 40 000 kr till 90 000 kr. Kanske det är synd att vi missat sådana kreativa personer i den nya regeringen.

Tisdag: Möte med Glasets Dag gruppen som denna gången hade att ta hänsyn till den stora INVIGNINGEN och mötet kom till stora delar handla om hur vi organiserar parkeringen. Deltog också i ett möte med kommunen där vi diskuterade huruvida Glasets Hus kan medverka till att försköna samhällets vattentorn när det nu ska restaureras. Besökte Hagatorpet för en halvtimmas njutning och briljerade minst 30-40 meter i slakmotan upp mot vattentornet i nyfallen snö.

Onsdag: Med avgörande hjälp av bäste vännen byggmästare Erik kom vi fram till hur vi vill bygga en scen i anslutning till parken så vi kan ta emot Bruce på invigningsdagen. På eftermiddagen träffade vi en sakkunnig från Gislaved kommun som vi hade förmånen att bolla idéer med och som säkrar att vi håller oss inom lagar och förordningar. Det är naturligtvis så man för samhällsutveckling framåt.

Torsdag: Sedan starten av Brexit följer jag de flesta 19.00 sändningarna från BBC. Mina tankar återkommer ofta till en historia som kanske delvis förklarar hur det kunde bli så här: En stolt och genomsnittlig engelsman stod vid engelska kanalen, dimman var värre än någonsin och han såg absolut ingenting. Han vände om med kommentaren,” stackars kontinenten, de är helt isolerade”.

Fredag: Bodil ledig från jobbet och då får jag ju inte så mycket gjort. Spenderade några timmar på en av mina idéer, på Glasets Hus ska man med början i sommar kunna köpa glass, en glass som familjen inte tvekar en sekund på att åka 50 km för att smaka detta underverk. (jag är seriös)

Lördag: Tillbringade 6 timmar i Nittorps ishall tillsammans med ”fotbollsfamiljen”. För mig är det lite av första vårtecknet. Missade inte att Falk är på väg att lyfta. Tyvärr innebar ju dagen också att USA och Ryssland har bestämt sig för att säga upp avtalet som delvis reglerar användandet av kärnvapen. Min uppfattning är att domarna i Nittorpsturneringen hade gett både Trump och Putin gult kort.

Söndag: Dagens Hagatorpsbesök innebar säsongspremiär på Dalenrundan och för första gången måste jag kritisera föreningen. När jag efter 3 km kom till den gigantiska backen visade sig att de hade både förlängt den och gjort den brantare. Jag fick stanna två gånger så jag kan inte komma på någon annan förklaring.

Till er som gillar dagböcker, läs Anne Franks, sedan gnäller man inte för att man måste skotta snö.

Kjell

[:]