[:sv]

Nu har det nya året på Glasets Hus tagit fart på allvar. Här kommer några axplock ur min ganska intensiva vecka. Måndagen inleddes som vanligt med ett volontärmöte. Tjugotvå fantastiska ”ungdomar” fanns på plats och tog del av senaste nytt innan huset återställdes till högsta kvalitet. Vi kunde också med glädje hälsa ytterligare en ny medlem till Måndagsgänget. Under tisdagen träffade jag tillsammans med våra glaskonstnärer ett företag från Göteborg för att diskutera en eventuell produktion av en serie exklusiva glas. I köket var det full fokus på att förbereda inför kvällens besök av LRF. Onsdagen präglades helt och hållet av VIP besök. Vi hade äran att arrangera en middag åt Ardagh som gästades av ett trettiotal medarbetare från Pernod Richard (ägaren till Absolut) och vi kunde med glädje konstatera att både vår kund och deras gäster var utomordentligt nöjda med vårt arrangemang. En nyvunnen vän från Indien kallade kvällen magisk. Fredagen tillbringade jag på Rydals museum tillsammans med regionen, Rydal och Textilmuseet för att diskutera samarbete kring industrihistoria. Söndagen innebar en heldag på GH tillsammans med ett tiotal begåvade engagerade människor där vi jobbade med en vision att fortsatt utveckla GH och Limmared. Medelåldern i gruppen var 30 år lägre än min så det var minst sagt stimulerande.

Utöver detta vill jag berätta om några intensiva förberedelser som pågår. Fredagen den 9:e februari bjuder vi in till ”Schlagerkväll” och intresset överträffade våra förväntningar. Efter några dagar hade vi över hundra bokningar! Vi bestämde att också ta bokningar i Vinterträdgården så fortfarande finns det plats. Vi har också fullt fokus på ett nytillskott i vår evenemangskalender. Lördagen den 17:e mars presenterar vi en häftig krogshow med Rickard och Maria Skoglund. Biljetter går att boka från kl.10 tisdagen den 23:e januari. Mer information finns på våra sociala medier.

Trots en ganska intensiv vecka har jag mellan möten hunnit besöka de fantastiska skidspåren vid Hagatorpet fem gånger. Det är helt underbart men min formsvacka är bestående. Förra veckan skrev jag om den nya digitala tekniken och den följer med mig ut i spåret. När jag stapplande tagit mig upp för ”berget” kommer det en kvinnlig röst ur byxfickan som låter meddela att jag åkt i 5 minuter och avverkat 0,44 miles!!

Från domstolen inget nytt.

Kjell[:]