FOLLOW US

SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Blog

Blogg 290

Den 16:e augusti 1951 stod jag förväntansfull i mejeribacken i Gällstad med pappersflagga i handen. Jag vinkade ivrigt när kung Gustav den VI Adolf passerade för att smaka på mejeriets nya bästsäljare Tilciosten. Idag var det dags igen. Jag var inbjuden till lunch av nuvarande majestät och vår drottning. Residenset i Göteborg var platsen jag skulle infinna mig på klockan 11.50 i mörk kostym..

READ MORE

Blogg 289

Någonstans i Europa finns en lastbil med destination Glasets Hus i Limmared. Nästa vecka har den värdefulla lasten nått sitt slutmål, vår glashytta. Som vi har väntat på detta besked. Snart kan vi åter njuta live av denna konst. Solcellerna är på plats och vi är färdiga för produktion. Men Vattenfall, känner mig maktlös, funderar på att ta upp ärendet med Karl XVI Gustav..

READ MORE

Blogg 288

Jag har under mitt arbetsliv ansvarat för många stora projekt där pågående Klimatprojekt framstår som droppe i havet. Men trots detta har jag svårt att minnas något som vållat så mycket bekymmer, besvikelser och oro. Inköpet av de två ugnarna gjordes förra hösten med leveranstid senast april. Idag är situationen att vi tror att smältugnen kommer denna vecka men det gäller invärmningsugn verkar allt hopplöst..

READ MORE

Blogg 287

Klimatprojektet fick i veckan ett tillskott från krigsmakten. Limmareds Hemvärn föll för åldersstrecket för ett antal år sedan. Nu visade det sig att det fanns lite pengar kvar i krigskassan och en av de pensionerade generalerna beslutade att pengarna gör bästa nytta i vårt projekt..

READ MORE

Blogg 286

Inte nog med detta, under fredagskvällen kom så äntligen mailet som hållit mig vaken. Vår italienske leverantör av den nya smältugnen lät meddela att vi kan förvänta oss ugnen i Limmared vecka 21!!. Det innebär att vi tror på produktionsstart första veckan i juni. Bevan är hemkallad från Nya Zeeland och Irina tar båten från Litauen så snart kan ni få träffa alla våra internationella medarbetare. Visst är det häftigt..

READ MORE
Back To TopBack To Top