Det näst intill ofattbara har inträffat. I onsdags stod det plötsligt en chaufför hos oss som på knagglig engelska förklarade att han måste ha en truck som kan lyfta av ett stort paket från hans lastbil. I paketet fanns en ugn, jag grät en skvätt och så konstaterade jag att det omöjliga har åter inträffat, vi har en ny hytta som kostat 2 000 000 kr och vi kan konstatera att två nya ugnar drivs av solen. Så mina kära läsare, ingenting är omöjligt om vi hjälps åt. Vi byggde Glaset Hus, vi byggde Glasparken och vi byggde en ny hytta. Vad ska vi göra nu. Jag har en del idéer.

Stundtals kan jag känna viss nostalgi när jag tänker på att detta är näst sista bloggen av trehundra. Känslan förstärktes avsevärt när jag i veckan noterade att några tusenlappar dök upp på kontot. Avsändare var ett äldre par som tackade för alla bloggar och Bodils kommentarer. För mig personifierar dessa underbara människor hela Glaset Hus projektet. På något sått representerar dom en del av min generation som förstår att blodpudding mättar lika bra som oxfilé, men får man en slant över stöttar man det man tror på.

Jag har nu sedan 2017 varje söndag förmedlat information från Glasets Hus och kommenterat vad som skett lokalt och internationellt. Som jag ser det är det unik samling av berättelser som speglar en tubulent period med pandmi och krig utifrån ett lokalt svenskt perspektiv. Om ett stort antal år kommer dessa bloggar ha ett stort värde och däför har jag bestämt mig för att erbjuda copyright till denna samling av berättelser. Priset är 1 miljon kronor och tillfaller fortsatt utveckling av Glasett Hus. Om det blir flera intressenter gäller högsta bud.

Naturligtvis är jag bekymrad över hur jag fortsatt ska bidra till intresse för Glasets Hus. Min plan är att erbjuda ett spännande och informativt månadsbrev till de som fortsatt vill följa oss. Vi kommer skicka månadsbrevet till de som önskar och som skickat sin mailadress till info@glasetshuslimmared.se

Så några händelser från världen utanför Glasets Hus som jag har noterat:

  • Sveriges fotbollsdamer besegrade USA med 10 millimeter
  • Elfsborg leder fotbollsallsvenskan
  • En av Sveriges ledande politiker heter Björn Söder………..
  • Donald Trump är nu åtalad för tre brott samtidigt som han blir allt populärare bland väljarna…
  • Är det någon som kan se hur kriget ska kunna ta slut?
  • Om ni på er fritid söker något som ger avkoppling och har en tendens att vara tävlingsinriktad tror jag kanske inte att golf är den rätta sporten
  • Har vi glömt bort det där med höga elpriser?
  • Det regnar

Så sammantaget, lite tungt, men för faen spotta i nävarna och sluta gnäll hälsar

Kjell