[:sv]
En junikväll för 51 år sedan gjorde jag 1-0 mot Djurgården på Stockholms stadion. Igår blev dom välförtjänt svenska mästare. Det tog alltså ett halvt sekel att återhämta sig från den överraskning jag bjöd på.

Under veckan har jag hunnit fylla år vilket jag som vanligt föredrar ska ske obemärkt men nära och kära bidrog naturligtvis med kramar och trevliga tillrop. Min lillasyster bidrog som vanligt på ett härligt sätt och den kyssen värmde på gränsen till en tår i ögonvrån

I tisdags exakt klockan tio släppte vi bokningarna till årets sista Quiz den 22:e november. Tolv minuter senare var entréhallen fullbokad, 120 gäster, men vill du delta så har vi ytterligare 30 platser i Vinterträdgården. Vi lovar en härlig tillställning till sena kvällen, en kväll där Anton Björklund gör efterlängtad come back.

När det gäller försäljningen av Jubileumsbloggen måste jag tyvärr konstatera att denna vecka har inneburit ett bakslag. Den totala försäljningen ligger fortsatt på 3 exemplar. Vi har därför tagit det drastiska beslutet att göra ytterligare en prissänkning. Nu kostar den 998 kr inklusive lunch med Bodil och mig.

I veckan hamnade jag i en diskussion om vilka fantastiska finesser som finns i nya bilar. Jag har själv en sådan men har ett väldigt lågt intresse för alla nymodigheter och detta kombinerat med teknisk obegåvning ledde fram till följande episod för ett tag sedan. Tillsammans med några vänner ur parkgruppen skulle vi ta oss till kommunhuset i Tranemo för att presentera parkprojektet. När vi satte oss i min nästan helt nya bil imponerades dom och speciellt av den stora displayen. Jag berättade då lite kaxigt att jag kan till och med prata med bilen. Till exempel kan jag säga att jag fryser och då kommer en röst som säger ”vi höjer en grad”. Dom bad mig demonstrera detta under så jag sa övertydligt ”JAG FRYSER”. Då kom det ur högtalarna ”hej det är Rickard”. Jag har sedan dess inte använt mig av denna teknik.

Veckans höjdpunkt var naturligtvis Volontärfesten. Härlig underhållning och god mat men naturligtvis oöverträffade känsla av gemenskap kring att vi känner en glädje och stolthet över vad vi gjort.

Avslutningsvis kan jag berätta att jag idag för andra gången i höst åkte 10 km rullskidor. Tiden blev 65 minuter och 23 sekunder. Jag ringde efteråt till Charlotte Kalla och berättade om detta och bad om en kommentar. Hon menade något förvånansvärt att det finns en väldigt stor marginal att förbättra tiden. Hon motiverade detta med att hon själv hade gjort ett träningspass under förmiddagen på ungefär samma tid. Hon hade då kört 3 milsslingan. Jag påpekade att för mig är detta fråga om säsongsupptakt och vi önskade varandra lycka till.

Vi hörs om en vecka

Kjell[:]