[:sv]

Kära läsare, som ni förstår har jag inte gett upp ambitionen kring ”Årets julklapp”. Varför inte, jag menar första året denna utmärkelse fanns utsågs ”bakmaskin” och i år är favoriten en ”mobillåda”. Så jag har väldigt svårt att förstå varför mitt förslag inte ska kunna ta hem denna utmärkelse. Beställ via telefon 0325-660060 eller mail till info@glasetshuslimmared.se. Alla intäkter går till underhåll och utveckling av Parken.

Jag har ofta bloggat om mina tillkortakommande i skidspåret, i trädgården och tummen mitt i handen. Idag ska berätta om ett område där jag är betydligt framgångsrikare. Jag är genuint intresserad av ledarskap och har lång praktisk erfarenhet kombinerat med kvalificerad utbildning och många managementböcker i min bokhylla. Under veckan har jag haft tillfälle att njuta av de effekter detta ledarskap har medfört. Vi har lyckats skapa en företagskultur som kännetecknas av

  • Stor förståelse och respekt för att alla som stiger in genom dörren ska gå därifrån med en känsla av att vi motsvarat eller överträffat förväntningarna. Självklart lyckas vi inte till 100% men vi får en överväldigande positiv feedback kring vår personals bemötande.
  • Att vi gång på gång gett väldigt unga tjejer chansen till att utvecklas och vi blir rikligt belönade när vi ser vilka resurser som släpps lösa
  • Vi har ofta jäkligt kul på vår arbetsplats och en dag med hög dagskassa firas med många high-five

Förutsättningen för att skapa ovanstående kultur är svårast möjliga och vi måste hela tiden vara observanta på den stora utmaningen som ligger i att betalda medarbetare jobbar sida vid sida om oss volontärer. Så här långt har vi lyckats fantastiskt med att de båda visar stor respekt för varandras roller. Tyvärr fick jag tillrättavisa två av dessa ungdomar i veckan. Jag observerade att de var kvar och jobbade långt efter schemalagd tid. När jag påpekade detta visade sig i båda fallen att de ”stämplat” ut och stannade kvar som volontärer för att hjälpa sina arbetskompisar. Vi är nu överens om att de själva har mandat att göra dessa bedömningar oavsett schemaläggning, men innerst inne blir jag så glad när man får uppleva sådan lojalitet och engagemang.

Vår stora utmaning är och kommer vara att bibehålla kontinuiteten i volontärarbetet. Eftersom det är väldigt många hundra personer som läser min blogg vill jag passa på att klargöra en eventuell missuppfattning. Man behöver inte vara Limmaredsbo för att vara volontär på Glasets Hus. Skicka ett mail till mig (kjell.limmared@tele2.se) om du vill veta mer. Jag lovar att du inte kommer ångra om du bestämmer dig för att hjälpa till 4-8 timmar per år. Förra månaden ”anställde” vi ett par från Borås och kanske du också kan tänka dig åka några mil för göra en insats på några timmar i en härlig arbetsmiljö.

Slutligen noterar jag på Instagram att vår son blev uppvisad på läktaren i en turnering uppe i Skaraborg under lördagen. Utan coach lyckades ändå LIF vinna turneringen. Det är väl troligt att utvisningen var befogad. Däremot är jag fortsatt förvånad över att min far blev avstängd av Västergötlands Fotbollsförbund i slutet av 1950-talet. Han gick hemma i trädgården då en kille från dåvarande Gällstad AIS kom springande från närliggande Åvalla. Han bad pappa skriva under laguppställningen för det hade bara kommit elva spelare till matchsamlingen inför dagens B-lagsmatch. Han skrev under och två månader senare fick han ett brev från förbundet där det framgick att han drabbats av tre månaders avstängning därför att hemmalaget hade använt en icke registrerad spelare. Man kan säga att hans karriär blev mycket kortare än hans barnbarn.

Vi hörs om en vecka/Kjell

[:]