”Det är aldrig försent” är ett uttryck som jag under veckan fått uppleva på ett mirakulöst sätt. Som ni ser på bilden hade mitt bygge orsakat förödande skador på gräsmattan, den gräsmatta som bara om en vecka ska vara arena för Ville och Theos fotbollsträning fem timmar per dag. Jag förstod plötsligt att jag som hängiven fotbollsnörd inte kan utsätta dessa ungdomar för detta så i tisdags tog jag tag i utmaningen trots att jag är ett levande exempel på ”mannen utan gröna fingrar”. Men jag visste också att viljan kan försätta berg. Så här gjorde jag; Under onsdagen gjorde jag en blandning av gräsfrö, kalium, fosfor, ammonium och slutligen blandade jag i 23 % av råkspill. Låt mig förklara den sista ingrediensen; Sedan 15 år tillbaka bor det en million råkor i en talldunge 200 meter från vår stuga. De vaknar klockan fyra varje morgon och kommunicerar oavbrutet tills mörkret lägrar sig. Uppenbarligen försöker dom överrösta varandra för de åstadkommer ett ljud som hörs in till Falkenbergs centrum, åtta kilometer bort. Jag kom på att jag sett enorma mängder av deras spill när jag gått genom dungen. Sagt och gjort jag gick dit utrustad med räfsa, skyffel och fyllde två tioliters spänner. Jag tänkte så här, nu är det faktiskt läge för payback time för allt lidande dessa otrevliga fåglar orsakat mig. Tidig torsdag morgon bad jag en bön och sedan ”sådde” jag. När jag idag smygande närmade mig gräsmattan hade jag svårt att hålla tillbaka tårarna och jag förstod att sommaren åter kommer domineras av härligt fotbollsspel. Nu förstår jag naturligtvis att många av er läsare vill ha receptet, men tyvärr ni måste vänta tills jag får ett svar från Alnarps universitet där de ska bekräfta den sensationella upptäckten.

Julafton, midsommarafton släng er i väggen, idag har allsvenskan äntligen startat och ett tydligare tecken än detta på att vi närmar oss en normalisering har jag svårt att se. Jag vill påminna om vad Liverpools legendariske manager Bill Shankly sa;” En del tror att fotboll  handlar om liv och död. Jag kan lova er att det är mycket allvarligare än så.”

Avslutningsvis vill jag berätta att jag hela veckan har varit otrevligt nervös. Orsaken är att jag sedan ett år försökt få ett samtal med president Trump och äntligen hände det. Jag hade fått besked från Vita Huset att samtalet skulle komma 21.39 onsdag kväll och mycket riktigt han ringde men innan jag han presentera mig och mitt ärende hörde jag I’m great and my country is great och sedan lade han på. Tro inte för en sekund att detta är fake news.

Om jag överlever sillen på fredag hörs vi om en vecka.

Kjell