Förra veckan bad jag om hjälp med idéer kring vad ni vill läsa om i denna blogg. Ett fantastiskt pris utlovades till bästa förslaget. Jag anpassade mina åtaganden så att jag avsatte hela onsdagen till att läsa alla förslag och utse en vinnare. Man kan säga att jag fick lite tid över därför att det var ingen som hörde av sig. Jag är osäker på hur detta ska tolkas så därför får ni en ny chans. Alltså, skicka ett mail till mig (kjell-svensson@outlook.com) och tala om vad du vill jag ska skriva om.

Vi är ju alla olika personligheter med goda och mindre goda egenskaper. I min ålder har man en ganska klar bild av sina egna styrkor och svagheter. För mig har det länge stått klart att jag är på gränsen till extremt otålig. Från idé till genomförande ska tidsåtgången minimeras. Att man numer kan se en match i TV och samtidigt följa en annan match på telefonen är för mig en ren lycka. När jag hamnar bakom en bil som kör i 70 km i timmen på en 80 väg närmar jag mig desperation o.s.v. Ja, ni hör, jag har en egenskap som gränsar till vansinne men jag får också saker och ting gjorda.

Det sägs att äpplet inte faller långt från trädet så jag tänkte till om vem av barn och barnbarnen som ärvt detta beteende och vårt yngsta barnbarn är den givne arvtagaren. Titta på detta klippet så förstår ni vad jag menar.

Det är alltså en myt att enbart kvinnor kan göra två saker samtidigt. Det innebär ju att han får mer tid över till sitt stora intresse

Jag måste medge att jag är tacksam för att inte ha en befattning som innebär att fatta beslut på nationell nivå om hur pandemin ska hanteras. De senaste veckorna har ”folkets” betyg på regering och folkhälsomyndigheten sjunkit markant som följd av den katastrofala andra vågen. Personligen vill jag avvakta med att döma och framförallt fördöma. Jag förstår med facit i hand att det tagits dåliga beslut och för sena beslut. Tyvärr fanns det inga facit att tillgå när besluten fattades. Jag är definitivt irriterad på de politiker riktar mycket allvarlig kritik mot hanteringen samtidigt som deras partier är ansvariga för äldre vårdnaden i ett stort antal kommuner som drabbats värst. En konstaterad orsak till att äldre vårdnaden drabbats så hårt är resursbrist, för få fastanställda. Om man då som parti i decennier motarbetat alla förslag om skattehöjningar blir det ju lite som att kasta sten i ett glashus. I Glaset Hus kastar vi inte sten utan tar hand om er på bästa sätt och i enlighet med vad situationen kräver.

Igår tävlade Ebba och Frida på längdskidor i Östersund. När de passerade 10 km hade det gått 24 minuter. Idag åkte jag rullskidor 10 km och gick i mål på 66 minuter. Jag hade faktiskt inte en aning om det går så mycket fortare med längdskidor.

Jag önskar er en GOD JUL och BÄTTRE NYTT ÅR.

Kjell