EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD, hoppas jag. I bakgrunden ser ni en stolt volontär som krattar manegen för flera klasser förskolebarn från Tranemo. Kanske till och med ”de politiska vildarna” börjar se vad vi åstadkommit utan att påverka deras budget.

Nuvarande regeringskris är definitivt dåligt tajmad och ibland tycker jag demokratins spelregler är ”för demokratiska”. Att ett parti på ytterkanten med stöd från mindre än 10% av väljarna kan utlösa detta kaos enbart på grund av ett eventuellt framtida förslag är för mig tveksamt. Jag blir allvarligt irriterad på alla politiker som skapar hopplösa låsningar genom att vara totalt kategoriska, typ, ”vårt parti kommer aldrig att …….”.  Alla borde rimligen förstå att det är mer konstruktivt att presentera sina synpunkter genom att meddela ”vårt parti kommer driva denna fråga så långt det är möjligt i överläggningar med andra partier”. Hallå där politiker, ni behöver inte vara så rädda för så kallad svekdebatt. Fälldin dagtingad med sitt samvete och gick till historien som en aktad politiker från både vänster och höger. Trots min höga ålder har jag långtgående planer på att starta ett nytt parti som kommer heta LAGOM och jag tror inte att mina närmaste samarbetspartners kommer vara partierna längst ut till vare sig vänster eller höger. När jag skriver det här har jag en fantastisk midsommarhelg bakom mig och det svårt att känna igen sig när ledande politiker gång på gång upprepar hur bedrövligt tillståndet i vårt land är.

När jag nu vistas allt oftare i Falkenberg händer det regelbundet att jag får glada tillrop från helt okända människor. Då handlar det om mitt fiasko med att flytta Attefallaren 35 cm som uppmärksammades i lokalpressen. Jag har fortfarande inte kunnat lägga händelsen bakom mig trots att kommunens jurister tydligt talat om att kommunen har hanterat ärendet rätt. Min övertygelse stärktes när deras bygglovschef medgav att de har börjat se över sina rutiner och för samtal med Metria. Nu återstår enbart det sista halmstrået, ett uttalande från Justitieombudsmannen.

Som ni förstår handlar mina dagar mycket om färdigställande av parken och kvällarna fylls av fotboll. Sverige har redan överträffat mina förväntningar och jag njuter av de äkta svenska ungdomarna Alexander Isak, Dejan Kulusevski och Robin Quasion. Jag tror Frankrike vinner.

Slutligen fråga fyra i kommande Quiz: Är det tillåtet i Sverige att femtonåringar får köra eleganta personbilar med maxhastighet 30 km/tim oavsett hur långa köer de orsakar?

Vi hörs om en vecka

Kjell