I fredags kväll 19.07 stod jag tillsammans med Bodil åter på scenen framför ett fullsatt Glasets Hus. Applåderna hade just tystnat efter att Husbandet briljerat. Just detta ögonblick var den stunden vi längtat efter mest under de senaste arton månaderna. Och denna kväll kunde man känna alla igenkänningstecken från före Pandemin. En härlig blandning av trevligt umgänge, lite tävlingsadrenalin, smaklökarnas välbefinnande och förstklassig musik. Kvällen hade inneburit mycket extra arbete. Vi hade beslutat att föregå beslutet om nya restriktioner vilket innebar att vi kontaktade alla anmälda och försäkrade oss att samtliga gäster var vaccinerade. Några få lämnade återbud på grund av detta och jag hoppas de tar sin dos så snart de har möjlighet. När de gäller kommande julbord kommer vi naturligtvis följa de nya regler som träder i kraft 1:e december.

Det känns som ett måste att kommentera den politiska utvecklingen i Sverige efter veckans helt unika händelser. Eftersom den allmänna uppfattningen är spektakel, lekstuga så är det uppenbart att vi alla är förlorare. Om inte landets medborgare har respekt för regering och riksdag då är vi illa ute. Utan att försöka utse vinnare och förlorare vill jag göra några allmänna reflektioner. Framgångsreceptet tycks vara utpressning. Normalt anser vi att detta är något otrevligt, kanske kriminellt. Men här kan vi nu gång på gång höra partier, med en tiondel eller mindre av väljarstöd, med pukor och trumpeter basunera ut att om inte vi får som vi vill så kommer vi sabotera att landet inte får en regeringsduglig ledning av landet. Jag reagerar också på alla ”populära” förslag som det vimlar av i jakten på sympatisörer. En av de mest framgångsrika i denna kategori är moderaten Jan Ericson från Ubbhult. Det är sällsynt att en vecka passerar utan att vi kan ta del av hans visdom. Han måste vara aktuell för statsministerposten. I insändare efter insändare beskriver han hur bedrövligt vi har det i Sverige och han har lösningar på alla dessa problem. Sänk skatterna och öka insatserna i skola, vård och omsorg. Sänk bensinpriset och ifrågasätt klimathotet. Visst vore det fantastiskt om denne politikens Joe Labero blev statsminister.

Jag har ju från barnsben fått lära mig att den sjunde dagen är vilodagen men denna rekommendation gavs långt innan man visste att de sista matcherna i allsvenskan skulle spelas på samma dag som Vinterstudion sänder världscup både från längdåkning och skidskytte.

Tänd ett ljus och ta en spruta

Kjell