Sitter och planerar för en av årets höjdpunkter julfrukost, med de seniora volontärerna. Ända sedan starten av Glasets Hus har vi ett måndagsmöte. Vi brukar vara drygt 20 personer och medelåldern är cirka 74,7 år. Under första halvtimmen informerar Bodil och jag om vad som skett under veckan, antalet lunch, omsättning, speciella händelser. Sedan går vi igenom bokningarna för veckan och identifierar var och när vi behöver hjälp från volontärerna. Den samlade kompetensen är enorm och utmaningen för oss är oftast att finna tillräckligt med arbetsuppgifter. Mötet brukar pågå cirka en  halv timme och sedan startar ett intensivt arbete med att städa, damma, laga ,bona, spika, planera. Halv elva är det dags för fika och den goda stämningen går nästan att ta på. Ibland funderar jag på om det har serverats avec till kaffet vid dambordet. Vid lunchtid är huset åter tip top och vi kan stolta ta emot mängder av gäster under veckan. Att tillhöra denna gemenskap och känna uppskattning är för oss en förmån på ålderns höst. Känner du någon som kanske vill vara en del av detta så tipsa om oss. Man behöver inte vara Limmaredsbo.

Ovanstående positiva beskrivning är också Glasets Hus svaghet. Vi är fortfarande helt beroende av ett stort inslag ideellt arbete. Och tiden går vilket innebär att kärnan i ivolontärgruppen har blivit 10 år äldre sedan huset byggdes. Varför måste verksamheten ha så mycket stöd av ideellt arbete och olika former av bidrag. Svaret är mycket enkelt. Att bedriva museum, konstutställningar, glashytta och en avgiftsfri aktivitetspark är omöjligt utan detta stöd. När vi nu planerat inför 2022 har vi åter nyrekrytering av volontärer högst på agendan. Den allt större gruppen till den 30 år yngre gruppen kring parken är minst sagt lovande för att verksamheten fortsatt ska kunna utvecklas.

Under året har vi varit cirka 700 medlemmar vilket också är en väsentlig del av våra intäkter. Om du vill vara medlem under 2022 så betalar du 200 kr i vår kassa eller swishar till 1231068774 eller sätter in summan på vårt bankgiro 783-8246 Uppge namn, medlem och telefonnummer.

Låt mig avsluta med några härliga upplevelser från en ny intensiv sporthelg framför teven.

  • De svenska tjejerna som krossade världseliten i medley lagkappen med giganten Sara Sjöström i spetsen
  • När syskonen Öberg kramades i målfållan efter fenomenala prestationer. Skulle ville varit med på tårtkalaset uppe i föräldrahemmet i lördags

Önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År

Kjell