Sedan decennier har jag längtat efter att få ett uppdrag som Festivalgeneral men det är bara att konstatera att inga erbjudande har dykt upp. Så i höstas slog det mig att varför inte skapa en festival och utse mig själv till general. Efter att först bollat idén med kommunens kulturchef återstod inga tveksamheter. Han var omedelbart entusiastisk så nu duggar möten tätt för att vi ska kunna göra något riktigt bra. Den övergripande planeringen är på plats och ser ut så här:

  • FUNKISFESTIVAL
  • Målgruppen är barn och ungdomar med funktionsnedsättning
  • 30:e maj- 3:e juni Allt kommer äga i Glasparken och Glasets Hus
  • Inbjudningar kommer gå ut till fyra kommuner
  • Besökarna kommer få boka tid för ett utbud av aktiviteter, allt från att prova spela padel till att blåsa glas
  • Festivalen avslutas med ett hejdundrande Disco på Glasets Hus

Kanske ni undrar om vi har resurser att genomföra detta med hög kvalitet och då är svaret; Jag förutsätter att det kommer vara kö för att få chansen att få vara med och bidra till en härlig upplevelse för besökarna.

För varje dag märks det allt tydligare att pandemin är över vilket på verkar oss som är aktiva på GH. I fredags kunde vi njuta av en fullsatt Quizkväll med sedvanlig stämning och till er som vill vara med nästa gång, den 25:e mars, så öppnar vi för bokning på tisdag kl.10.00.

Nä, jag känner inte för att skriva mer idag. Jag är så tagen av vad som händer i Ukraina så det känns helt ointressant att fortsätta beskriva min lilla värld. Jag tänker mycket på min kompis på bilden, hon tröstas förhoppningsvis just nu av sin underbara mamma där borta i Charkiv.

Kjell