[:sv]

Har precis avslutat packningen till vårens höjdpunkt, golfresan till Tomelilla. Tidig måndagsmorgon bär det iväg söderut och där väntar 4 härliga dagar med ihållande regn. Allt oftare funderar jag kring hur vi med tiden totalt ändrar vår åldersuppfattning. Tänk om någon sagt till mig 1968 att om femtio år ska du åka och spela golf tillsammans med 11 jämngamla ”pojkar”. Ni ska gå cirka 5 mil och tillsammans ska ni slå cirka 6000 golfslag. Man kan väl påstå att utvecklingen har varit positiv. (jag menar inte golfen).

Tyvärr är det allt oftare där jag noterar en utveckling som definitivt inte kan rubriceras som positiv. Ett sådant inslag såg jag på CNN i veckan. Ett stort antal lärare var samlade på en skyttebana för att lära sig hantera en revolver. Vi får hoppas att inte någon utarbetad lärare missbrukar sina kunskaper och skjuter någon elev som inte gjort läxan. Glädjande nog går 100 tusentals ungdomar ut på gatorna i Trump land för att demonstrera mot landets bisarra vapenlagar.

Jag har nu tvingats ge upp tanken på att bli medlem i Svenska Akademin. Jag fick ett trevligt brev där ledamoten Göran Malmqvist 94 år lät förklara att denna sammanslutning inte är något för småpojkar.

Väldigt ofta får jag frågan om hur länge jag tror att engagemanget och det ideella arbetet på Glasets Hus kommer att bestå. Frågan är naturligtvis befogat utifrån mångas erfarenhet. Jag kan dock glädja er alla att det föreligger ingen akut risk hos oss vilket jag kunde konstatera tidig söndagsmorgon. I går kväll kom jag på att vi inte hade organiserat för några extrastädare till söndagsmorgonen efter att huset genomfört en klassträff inpå småtimmarna. Jag skickade ut ett SMS till några vänner och hoppades att någon skulle dyka upp för att avlasta de två ordinarie volontärerna. När jag anlände strax efter åtta var 7 personer på plats och det fanns absolut inget att städa därför vår fantastiske vän från Syrien hade varit där sedan klockan sex!! Så dagen började med en trevlig morgonfika.

Slutligen, vi är inne i en intensiv planeringsperiod. På fredag vårens sista Quiz (finns ett 20-tal platser kvar). Trädgårdsmässan den 12.e maj växer i omfattning och Glasmilen kommer se cirka 150 lag på startlinjen.

Från domstolen inget nytt.

Hörs om en vecka/Kjell[:]