Lägger åter en ny omtumlande vecka bakom mig som kulminerade i tisdags när jag fick mottaga VG regionens Stora kulturpris. Det var en anspänning att hålla tacktal inför 160 politiker, men jag överlevde och kunde njuta av hemresan och firade stort genom att bjuda Bodil på fika i Vårgårda. Hundratals gratulationer plingade i telefonen och press och radio ville ha en pratstund. Väl hemma i Limmared gjorde jag ett snabbesök hos min son där jag fick en pratstund med mitt trettonåriga barnbarn som jag berättade för att jag fått samma utmärkelse som Håkan Hellström. Han tittade upp från FIFA spelet och sa; ”vem är det”, och så var jag tillbaka i vardagen och verkligheten.

Men nu kommer mitt viktigaste budskap sedan jag startade denna blogg för 237 veckor sedan:

Jag hade aldrig varit närheten av att få denna utmärkelse utan de fantastiska volontärer som bär verksamheten. Det engagemang och ibland uppoffring som de visar är ett föredöme för hela Sverige och denna erfarenhet borde bättre tas tillvara av kommun, region och landet i stort vilket jag framförde i mitt tacktal.

Det är klart att jag inte är helt objektiv när jag rekommenderar er läsare att besöka vår jubileumsutställning under de tre veckor den pågår. För mig finns det en bild som sticker ut mer än alla andra. Legendaren Einar Ödman står och hänger på ett byggstängsel och tålmodigt ser bygget fortskrida. Jag kan riktigt ta på hans otålighet men framför allt hans lycka att få se sin dröm gå i uppfyllelse. Einar, jag delar gärna priset med dig. Hör av dig.

Jag får ofta frågor om hur vårt projekt kan ha nått sådana framgångar som ni förstår finns det inga enkla svar utan snarare är det en kombination av många faktorer. Det finns många utmaningar att leda en organisation där volontärer jobbar sida vid sida med avlönad personal. Att visa samma uppskattning till alla oavsett insats. Att ständigt upprepa att insatsen är volontär. Att dela all information. Att gemensamt ”fira” framgångar. Att visa samhällsengagemang. Ja, listan är lång men stimulerande. Hör av dig om du vill söka tjänsten, du behövs.

Nu är det några timmar kvar till vår Funkisfestival startar. De närmsta dagarna visar vi all vår värme till några hundra besökare som är värd all vår kärlek. Vädret tycks vara emot oss men vi har klarat större utmaningar. Titta gärna till oss på onsdag då dessa ungdomar bjuder på show.

Slutligen kommer här ett erbjudande ni inte kan tacka nej till: Till sommarens LEGO utställning behöver vi fler legobitar. Vi vill låna av dig. Vi väger din ”påse” och efter utställningen får du tillbaka samma vikt plus 10%!!!!

Vi hörs om en vecka

Kjell