I veckan träffade jag några gäster med rötter från Boarp Gällstad där jag bodde fram till två årsålder. Vi kom att tala om gamla gemensamma bekanta och framför allt på temat ”hur det var förr”. Jag berättade om när jag som cirka sjuåring fick vara hos morbror Rune några dagar på sommarlovet och vid ett tillfälle fick jag åka med ”mjölkaskjussen” från Boarp till mejeriet i Gällstad. Det var häst och vagn som gällde och vi körde först runt i Boarp och hämtade upp de andra böndernas krukor innan vi gav oss av för att leverera dagens skörd.

Efter vårt samtal kom jag att tänka på vilken enorm förändring min generation fått uppleva. Jag tänkte till exempel på hur jag senare i livet relativt ofta var i Amsterdam över dagen för något möte. Ibland tror jag morbror Rune hade en bättre dag på kuskbocken än jag hade i en terminal på Schiphol.

Och så kan jag inte undvika att kommentera misstroendeomröstningen i riksdagen. Det har nu åter visat sig att vårt så hyllade demokratiska system har en fullständigt oacceptabel nackdel. En avhoppare från ett parti får plötsligt makten att avgöra frågor som har stor betydelse för vårt land. Argumentet för detta är att ledamoten är vald och därför besitter den rätten. Jag håller inte med, vi väljer inte person, vi väljer parti, och om ledamoten inte stöder majoriteten i sitt parti ska hon förlora sin plats. Punkt, slut.

Mina kära vänner från Ukraina hade en fantastisk dag i Borås Djurpark under lördagen Tack Lions för allt gott arbete ni gör.

Just nu sitter jag och förbereder mig för nästa veckas utmaningar och bland dom sticker torsdagen ut. Då ska jag göra debut i en domstol. Det känns lite nervöst men eftersom jag är kärande lär jag inte bli inlåst. Jag har inte anlitat någon advokat utan hoppas att alla TV serier jag sett genom åren har gett mig den kunskap som krävs.

På lördag är det dags för vårt mest traditionsfyllda evenemang, Glasets Dag. I år kan ni träffa sådana celebriteter som Ola-Conny och Tranemopoeten. På kvällen blir det sedvanligt tryck fram till småtimmarna.

Vänligen

kjell