Inga nyheter i finansieringen av Klimatprojektet.

Status Klimatprojektet 2023-04-30

Kära läsare, måste nog medge att jag måste överväga att anpassa mitt tempo till min ålder. Tanken kom efter en ny vecka full av utmaningar.

Solcellsbygget pågår för fullt och antalet gånger jag tagit mig upp på taket, mest av nyfikenhet, är oräkneliga, vem vill missa när ett gäng jämnåriga med elegans och panterlikt skruvar och donar. Projektet går inte på räls och det beror på att det stora företaget Vattenfall är inblandade. Jag vågar inte uttrycka vad jag tycker om detta företags kundbemötande.

När jag väl klättrat ner från taket var det dags att för 33:e året i följd resa till västkusten och deltaga i golfgängets Vårtävling som numer är kortad till två dagar. Vi var tolv gentlemän med en genomsnittsålder på cirka 77 år. När vi väl lyckats kravla oss ur våra bilar och såg de mörkgröna välklippta greenerna sjönk medelålder med minst 20 år. På först tee var vi många som var helt övertygade om att denna runda kommer bli bland de bästa någonsin. Efter nio hål var det väldigt få som hade kvar den känslan och efter avslutad runda var en majoritet av oss tveksamma till att fortsätta våra golfkarriärer. Men samma känsla år efter år, efter sedvanlig pizzakväll och några öl fanns ingen som tvivlade på stordåd runda två dagen efter. Tyvärr blev resultaten ännu sämre trots att vi alla har perfekt utrustning och flera av oss har till och med kikare för att mäta exat avstånd till flaggan. Jag tror faktiskt att de som såg oss funderade om vi hade kikarna för att hitta hem igen. Men en sak är säker, det finns inte på kartan att någon frivilligt skulle missa nästa träff som äger rum på Hooks herrgård i början av oktober, då jäklar.

Väl hemma i Limmared var det dags för nästa höjdpunkt, vårens sista Quiz, ett absolut fullsatt hus där bandet Katmando briljerade. Första frågan bjöd också på en musikalisk upplevelse. Jag sjöng sex visor ur Evert Taubes visskatt och hade jag förstått konsekvenserna hade jag avstått. Massor av arrangörer har ringt över helgen och velat boka mig men med tanke på mina övriga åtagande så har jag tvingats tacka nej.

Så till veckans höjdpunkt, nattklubb med The Hace, jag antar att det var deras bil jag såg på parkeringen tidig kväll. 222 gäster trivdes till långt in på natten. Inget stök och beröm från vaktbolaget. Tack till alla volontärer som ställde upp. Fick ett SMS från festgeneralen 04.43 där hon var nöjd men klagade lite grann på ömma fötter. Tänk vad dåliga skor kan ställa till med. Själv drog jag hemåt vid halv elvatiden vilket var en timme innan bandet ”gick på”.

Dagen har jag ägnat åt vila och börjat sjunga upp mig inför morgondagens ”Internationalen”.

LIF meddelar att det är 130 lag anmälda till Glasmilen den 20:e maj. Ni missar väl inte detta?

Vänligen/Kjell