Status Klimatprojektet 2023-05-21
Antal givare
Kronor per givare
Totalt fattas
1
691 337
691 337
10
69 134
691 337
100
6 913
691 337
1000
691
691 337
10 000
69
691 337
Jag har under mitt arbetsliv ansvarat för många stora projekt där pågående Klimatprojekt framstår som droppe i havet. Men trots detta har jag svårt att minnas något som vållat så mycket bekymmer, besvikelser och oro. Inköpet av de två ugnarna gjordes förra hösten med leveranstid senast april. Idag är situationen att vi tror att smältugnen kommer denna vecka men det gäller invärmningsugn verkar allt hopplöst. Kriget i Ukraina, brist på delar från Kina är de svar jag får från leverantören. I skrivande stund vet jag inte vad jag ska göra. En tröst är att vi kan starta hyttan utan den mindre ugnen. När ni passerar Huset så titta upp på taket. Där ligger dom nu färdiga att producera 90 000 kwh per år. Men det återstår ett ”litet” problem, vi har inget tillstånd. Vattenfall svarar för närvarande inte på mina desperata mail. Med risk för att bli tjatig, Vattenfall är det sämsta företag jag någonsin har haft att göra med.

Igår var det dags för årets bästa dag för mig. Tillsammans med LIF arrangerade vi glasmilen och jag njöt av varje stund mellan 07.00-02.00. 704 glada människor gick 11,7 km och genomförde ett antal kluriga utmaningar. Dagen hade alla ingredienser som jag uppskattar. Strålande väder och en påtaglig atmosfär av vänskap, glädje och återseende. Och det bästa av allt, få jobba ihop med LIF-gänget, dessa fantastiska ideellt arbetande killar och tjejer. Jag var med vid starten och imponerades av kreativiteten på lagnamn. Nederlaget, Samlaget, Goa gubbar och en gaisare, Gå alltid lätt packad var några av lagen som njöt av den svenska våren när den är som bäst.

Nu laddar jag om inför nästa härliga upplevelse Funkisfestvalen som går av stapeln. Jag vet redan nu att jag kommer känna stolthet och glädje över att jag lyckats få till detta evenemang. Att få se dessa barns förväntansfulla uttryck när de anländer är bara det ett privilegie. Jag har fortfarande i starkt minne från förra året när en ung pojke tillsammans med vår kulturchef trollade fram en underbar melodi på den stora basfiolen. Pojkens stolthet när han hörde att hans stråke var i samklang med kulturchefens fingrar var obetalbar. För att kunna genomföra festivalen får vi hjälp av Sparbanken Tranemo, Ardagh, ICA Mathyttan och Kulturskolans duktiga personal.

Slutligen vill jag berätta att jag nått en ny nivå i mitt golfspelande. Jag har aldrig spelat sämre.
Kjell