[:sv]

Troligen sedan urminnes tider finns det ett uttryck som ofta återkommer ”det var bättre förr”. Jag upplever att uttrycket/känslan är mer aktuell än någonsin i vårt land där missnöjesyttringar vinner allt fler framgångar, utan krav på att redovisa konstruktiva och finansierade alternativ. Min uppfattning är att det är väldigt få företeelser som var bättre förr, däremot kan det vara så att det var trevligare, roligare och i vissa avseenden innebar en högre livskvalitet. Låt mig berätta om en upplevd händelse som illustrerar detta. Mitt absoluta favoritlag som mycket ung var Norrby IF. Troligen hade jag blivit indoktrinerad av vår granne i Gällstad som var uppväxt på Norrby i Borås. Elva år gammal 1956 kom hans son Jan,16 år, och erbjöd mig att följa med till Borås och se den allsvenska matchen mellan Norrby och Hammarby. Jag är helt säker på att jag sov mycket sämre än natten till julafton. Detta var då en av de längsta resor jag gjort och enbart bussresorna var en upplevelse och Jan hade planerat för en heldag som bland annat innebar att vi var och tittade på vattentornet och en av höjdpunkterna var att Jan hade en kamera och tog ett kort på mig där jag poserade framför knallestatyn. Matchen slutade 2-2 och jag minns fortfarande detaljer från matchen. När jag skriver detta testade jag mig själv och det visade sig att kom på namnet på 10 av 11 Norrbyspelare. Vad är då min poäng med denna berättelse, jo jag är säker på att min upplevelse var betydligt större än mitt barnbarns när vi tillsammans reste till Milano och såg Zlatan möta Juventus.

På Glasets Hus ägnar vi mycket tid åt planering och bokningar. Julbordsbeställningar med specialarrangemang i form av levande musik, glasshow eller Quiz är populära val. Vi ser också fram emot Ladies Evening den 19:e oktober, det är redan 90 bokade platser. Det pågår en diskussion om detaljer i programmet men jag kan redan nu avslöja att mitt förslag om att jag tillsammans med två jämnåriga skulle framföra ”ballongdansen” stoppades av hustrun som också fick Bodils fulla stöd.

När jag under eftermiddagen var på GH träffade jag en gäst som just avslutat sitt bokade besök i hyttan. Hon hade med hjälp av vår glaskonstnär blåst en vas. Som alla andra tyckte hon det var en underbar upplevelse och hon skulle rekommendera ”alla” att pröva detta. När jag just nu kollat statistiken konstaterar jag att hon var den sexhundraartonde i år som stolt kan pryda sitt hem med ett eget konstverk. Som upplevelse både för barn och vuxna kan vi ”varmt” rekommendera ett besök.

Från domstolen inget nytt

Vi hörs om en vecka

Kjell

 [:]