[:sv]

Till alla er som följt min blogg från starten, från domstolen något nytt. Det kom ett brev från domstolen efter nästan exakt 12 månader. För nytillkomna följare finns bakgrunden i bloggarna 5-8. Som ni förstår känns det mer än bra efter all tid jag spenderat på detta ärende. Det viktigaste är att beslutet fortsatt gör att jag kan tro på att vi lever i ett land där myndighetsutövning fortfarande kan ifrågasättas. Skatteverket har nu möjlighet att driva ärendet till kammarrätten så än kan vi inte släppa ärendet, alternativt återbetala 20000 kr.

När det gäller min andra dialog med myndigheten, bygglovet till Parken, finns det fortfarande inte några besked. Flera nya mycket kompetenta personer har under veckan varit inblandade för att tillgodose kommunens krav på ytterligare utredningar. Utifrån all logik borde vi få ett positivt beslut i början av nästa vecka, men det har jag tagit för givet tidigare. Även vid ett positivt besked konstaterar jag att processen som lett fram till beslutet är oacceptabel ur ett skattebetalarperspektiv och ändå värre ur demokratisk synpunkt. Återkommer nästa vecka med en redovisning av eventuellt beslut och kostnaden för att komma fram till beslutet.

För någon vecka sedan hade jag och Bodil en trevlig fikastund tillsammans med Rasmus, vår nye entusiastiske ICA handlare. Vi talade bland annat om framtida samarbetsmöjligheter och det var stimulerande att lyssna till ungdomlig entusiasm och professionalitet. Jag hoppas verkligen att ni Limmaredsbor prioriterar Rasmus affär så att butiken fortsatt kan vara en viktig kugge i ”återuppbyggnaden” av Limmared. Som representant för alla barn vill jag passa på att tacka Rasmus för julklapparna och att huset lyser upp av alla dina fina juleljus.

Mycket riktigt, Lasse Åberg har ringt och ville köpa min reseberättelse från förra veckan. Den var som gjord för att ligga som grund för en ny film som han tänkte kalla ”Lantisar på drift”. Tyvärr blir det ingen affär då vi inte kom överens om vilka som skulle spela våra roller. Han föreslog Susanne Reuter och Robert Gustavsson men hustrun accepterade inte Reuter utan ville gärna ha den rollen själv. Vi får se om någon av dom ger vika på sina krav.

Från skatteverket inget nytt

Kjell[:]