[:sv]

Det är naturligtvis oundvikligt att inte börja dagens lilla krönika med skidfesten i Ulricehamn. Ibland känns det nästan overkligt för mig som är uppväxt med Holmenkollen, Lathis, Cortina och så vidare. Ni som följer min blogg förstår kanske att mitt intresse för att följa skidtävlingar är på gränsen till sjukligt och om ni tvivlar ska jag berätta om en händelse som jag inte på något sätt är stolt över men den är likväl sann. Det var sportlov 1984 och frugan tyckte bestämt att jag kunde ta ledigt en dag och åka till Hestra med barnen så de fick pröva utförsåkning. Så blev det och i goda vänners sällskap och deras barn drog vi dit. Jag har och hade en övertro på min förmåga och tog mig upp i liften och valde en nedfart som jag inte borde gjort. Det var något slags puckelpist och jag kraschade våldsamt redan efter 50 meter och smärtan i höger tumme var obeskrivlig. (jag har aldrig åkt utför sedan dess). Dagen efter opererades jag på Borås Lasarett och då uppstod ett betydligt större problem. Operationen var klar och jag låg där nygipsad, klockan var cirka 11.30 och kl.13.00 skulle starten på OS stafetten 4×10 km gå igång. Det finns inte på kartan att jag ska missa en mästerskapsstafett, ingen läkare eller sköterska så långt ögat nådde och jag började bli desperat. Strax efter tolv tog jag beslutet, jag smiter. 12.58 satt jag framför teven efter en krånglig bilresa med gipsad högerhand. Vi tvåtiden ringde en läkare från lasarettet och jag har aldrig förr eller senare fått en sådan utskällning. När jag medgav att kört bilen själv hotade han med polisanmälan. Gunde avgjorde på sista sträckan. Guld till Sverige och värken i tummen lättade.

Så några politiska funderingar. I veckan har världens ekonomiska och politiska elit som vanligt träffats i Davos. Högst upp på agendan stod klimathotet och visst väcker det en del frågetecken när vi läser om att cirka 1500 privatplan kommer transportera gästerna till mötet. En annan reflektion är hur kan SD gång på gång ha sådan otur att deras folkvalda på olika nivåer beter sig oförlåtligt. Nu senast valde en värmländsk kommunpolitiker att dela ett inlägg som efterlyste Christer Petersson med anspelning på att nyvalde statsminister Löfven borde röjas ur vägen. Visst händer det felsteg i andra partier men SD spelar ju i en egen liga och jag börjar undra om det bara beror på otur.

I fredags inledde vi årets quizkvällar med sedvanligt gemyt, god mat, härlig livemusik och en spännande lagtävling. Nästa quiz äger rum fredagen 22:e februari och vi släpper bokningar på tisdag kl.10.00. Det blir en höjdarkväll med en vissångare från Bohuslän och vi har lyckats få till ljud även i Vinterträdgården så du kommer inte känna dig ensam under denna kväll.

Idag avslutar jag bloggen i dur. Helgen har inneburit ytterligare en liten ”milstolpe”. Fyra nyförvärv gjorde sina första pass som volontärer. Att få in dessa ”ungdomar” i laget tryggar fortsatt positiv utveckling. De två grabbarna som städade är minst sagt upptagna personer men tyckte att 4-5 timmar per år är väl inga problem. I disken briljerade en forskare från Högskolan i Borås tillsammans med sin sambo. Vi har inte hunnit göra någon slutlig utvärdering men allt tyder på att dessa fyra får fortsatt förtroende.

 

Ta det lugnt, snön smälter bort.

Kjell

[:]