[:sv]

Nu återstår några få timmar av 2017. Jag hör till dom som är på gränsen till ointresserad av vad som har passerat och drivs helt och hållet av att anta morgondagens utmaningar. Jag förstår att detta är en brist och inser behovet av att stanna upp, reflektera, dra lärdomar, men som sagt nästa dag, vecka månad är vad som gäller för mig. Dock hör ju det till att man så här års ska försöka komma ihåg något extra minnesvärt från det gångna året och ganska snabbt kom jag fram till en upplevelse som jag fortfarande kan få rysningar av. Satt mitt ute skogen i norra delen av Ulricehamn, förutom granar fanns 25000 människor omkring mig. Framför mig fanns ett rep och framför det ett sagolikt preparerat skidspår för skateåkning. Så plötsligt ganska avlägset hörde jag ett sakta stigande sorl och allt högre rop ackompanjerat av applåder. Ljudnivån steg för varje sekund och kom allt närmre och så över ett krön kom hon, Charlotte Kalla, hon bokstavligt flög över krönet och hela hon var ett enda stort leende och utstrålade en sån kraft, elegans och värme att jag aldrig kommer glömma detta ögonblick när idrott är som bäst. Detta var under uppvärmningen och då förstår ni varför organisationen av världscupen har prisats.

På Glasets Hus är vi i slutskedet av att fastställa nästa år kalender. Glasets Dag, Glasmilen, Trädgårdsmässa och Veteranmarknad är naturligtvis inbokade. Vi kommer att fortsätta succén med våra Quizkvällar. Bland utställningarna kan jan avslöja att sommaren kommer domineras av Mumintrollen. Hela programmet lanseras på vår hemsida i början av januari.

Dagens inlägg avslutar jag med del 3 i sagan om MYNDIGHETEN.
Nu gick jag i väntans tider och den 12:e september ringde den tjänsteman som var ansvarig för kontrollbesöket. Hon ville besvara mina frågor per telefon och jag fick veta att eftersom vår lönepärm inte var i bunden form var den inte av intresse att granska och de hade vid tillfället inget behov att tala med mig under besöket. På frågan om och hur volontärer ska registreras meddelade hon att det måste hon diskutera med sina chefer. Troligtvis pågår den diskussionen nu, 4 månader senare, för jag har inte fått något svar trots påminnelse. Den 14:e kom så brevet som förklarade att de inte såg någon anledning att ändra sitt övervägande utan hade beslutat att vi ska betala en kontrollavgift på 20000 kr. Vi erbjöds att överklaga beslutet. Jag kan inte och kunde inte då förstå att vår lagstiftande församling, riksdagen, hade dessa avsikter när denna lag antogs. Efter att ha studerat förarbetet till lagen fann jag också att man förutsett risken för denna ”övernitiskhet” från tjänsteutövarna. Så här uttryckte dom detta:” Bedömningen av om det finns skäl för befrielse föreligger ska vara nyanserad och inte alltför restriktiv”. Jag överklagade nu beslutet och upprepade fakta och ställde åter frågan om vad som gäller för volontärer. Jag skickade detta den 18/10 och gick åter i väntans tider. Så den 4/11 kom det ett brev, Det var en betalningspåminnelse på 20000 kr med hot om Kronofogden! Åter kunde jag inte förstå vad som händer, ärendet var ju inte avgjort och något svar på överklagan fanns inte. Min reaktion var ”så här får man väl inte göra ”, men återigen hade jag fel och vi betalade 20000 kr (motsvarande ett medlemstapp på 100 personer) och så var det bara att vänta på beslutet om överklagan. Fortsättning följer.

Gott Nytt År/Kjell

Foto: Jonas Ingman

[:en][:]