[:sv]
Denna vecka har vi troligen haft fler besökare vid parken än inne i Glasets Hus. Det är lätt att förstå, för trots min höga ålder är det fascinerande att se hur området förändras varje dag. Efter en minst sagt lovande start av lotteriförsäljningen har veckan varit något sämre så jag fortsätter be dig om försäljningshjälp.

Jag har i olika sammanhang uttalat att Glasets Hus är till för alla, det som idag ofta kallas mångfald. När jag tittar på bokningarna för april hittar jag möten med kommunens byalag, nattklubb med The Hace, gudstjänst, quiz, lunchkonsert med kammarmusik och så vidare. Vi har också tagit oss an nya svenskar på ett sätt som manar till efterföljd. Vid fikat i onsdags handlade diskussionen om vad huvudstaden i Sudan heter. Anledningen var att en ensamstående 4-barnsmamma därifrån gjorde sin första volontärdag för att lära sig svenska. Hennes ”huvudlärare” är Kawkab från Libanon och vi hade mycket trevligt. Bland annat hade vi ett samtal om hur det är vanligt i arabvärlden att friaren erbjuder svärfar kameler om han ”ger bort sin dotter”. Bodil kunde bekräfta denna företeelse då hon upplevt detta under ett besök i Egypten vilket innebär att jag är evigt tacksam till Bodils far som bestämt tackade nej och därmed har jag en fantastisk medarbetare.

Idag ska jag avsluta med en nästintill chockartad upplevelse. Fredag var en stor dag, första golfrundan för säsongen. Platsen var Falkenbergs GK som presenterade en bana som redan var i skick som den brukar vara i juli. Solen sken och jag hade sällskap av tre mycket trevliga gentlemän. Då hände det, redan på första green när jag skulle plocka upp bollen efter att jag fått den i hål, nådde jag inte ner!!! Jag förstod ingenting men jag höll masken genom att göra en lätt ”nigning”. När samma sak inträffade på andra hålet kom jag på orsaken, man hade naturligtvis gjort hålkopparna djupare. Jag neg mig igenom de arton hålen och när vi var tillbaka till klubbhuset gick jag omedelbart in till receptionen och frågade ”vad håller ni på med”? Jag fick ett helt oförstående bemötande och gav upp, men jag har lovat mig själv att nästa gång ska jag ta med mig en tumstock och då kommer det visa sig att jag hade rätt vilket är självklart då det inte finns någon annan rimlig förklaring.

Har allsvenskan i fotboll börjat?

Kjell

PS. Bestäm dig för att sälja minst 10 lotter kommande vecka. D.S

 [:]