[:sv]

Låt mig börja med att erkänna hur fel jag hade en gång i tiden. Ända fram till 45 års ålder hörde jag till den del av befolkningen som tyckte att golfspel var en utomordentligt löjlig fritidssysselsättning. Att utövarna dessutom kunde tillåta sig att kalla det en sport tog jag alla tillfällen till att kritisera och ironisera över. Jag kan fortfarande all min argumentation. Bara för de välbeställda, man svettas inte och så vidare. 1990 fick jag plötsligt för mig att ta ”grönt kort” efter att gamla idrottsskador stoppat min inte alls lovande ”karriär” som motionslöpare. Efter några veckor blev jag helt besatt, jag hade svårt att koncentrera mig på mitt jobb för jag funderade ständigt på hur jag nästa runda skulle nå ett bättre resultat och därmed ett lägre handicap, jag drömde golf och jag längtade till varje runda och allt annat fick vänta. Detta pågick månad efter månad men till slut inträffade en händelse som gjorde att jag till slut kom tillbaka till verkligheten. Jag satt i en förbundsförhandling i Malmö. Vi skulle teckna ett nytt 3 årigt löneavtal med Fabriks. Plötsligt knackade det på dörren till konferensrummet och alla blev totalt förvånade. Det hade troligtvis aldrig tidigare hänt att någon tillät sig att störa i slutskedet av en förbundsförhandling. En rodnande, darrande dam steg in och bad om ursäkt och viskade fram ”det är telefon till Kjell Svensson och jag kände mig tvingad att framföra detta” och så neg hon och gick ut. Förhandlingschefen blängde ilsket på mig när jag följde efter med tankar om dödsfall, svårt olycksfall eller att en glasugn havererat. Med darrande hand lyfte jag luren och i andra ändan befann sig min hustru som desperat lät meddela att det kommit ett brev från Kronofogden som beskrev att om jag inte betalar en räkning på vårt huslån inom 7 dagar äger myndigheten rätt till utmätning. Jag lyckades lugna hustrun som redan troligtvis börjat fundera på alternativt boende och räkningen betalades omedelbart vid nästa dags hemkomst. Förklaringen till det inträffade var att jag inte hunnit öppna någon post under de två senaste månaderna på grund av viktigare saker, jag spelade golf.

Passionen har svalnat men finns där fortfarande. Under veckan har jag tillsammans med ”grabbarna” för 28:e året i följd varit på golfresa nere i Laholmstrakten. Med en medelålder långt över 70 år är vi numer det levande beviset på golfens samhällsnytta. Vi spelade 90 hål på 4 dagar och gick cirka 6 mil ibland annat vindbyar långt över 20 m/s. Det är självklart så att detta motionerande sparar vårdkostnader och dessutom bidrar vi starkt till statens finanser med att dricka mängder med öl under en sådan turné. Jag har dock fortsatt respekt för alla dom som fortfarande tycker golf är löjligt och jag har lärt mig att aldrig tala om en golfupplevelse om det finns ickegolfare närvarande för jag inser att det är totalt ointressant om min boll oturligt nog hamnade bakom det enda trädet som fanns på väg mot green.

Det finns också fördelar att som person bli besatt om man lyckas med att begränsa till extrem målmedvetenhet. Om man bestämmer sig för att bygga ett Glaset Hus och saknar 30 mkr så är denna egenskap en stor fördel eller kanske till och med en förutsättning. Har man bestämt sig för att inviga en 6 miljoners park klockan 11.00 den 15:e juni 2019 så är det detta som gäller, nästan oavsett konsekvenser.

I veckan har våra duktiga medarbetare och fantastiska volontärer genomfört evenemanget Primo 60 år. Vilket fint företag vi fick äran att känna lite närmre. Fredagskvällen innebar ytterligare en succéartad quiztillställning. Succén var given redan innan då allas vår Rickard Skoglund stod på scenen och när han släppte loss ordentligt dansade tjejerna från socialtjänsten på ett sätt som ingen Håkan Hellström i världen hade kunnat inspirera till.

Nu är det 47 dagar kvar till invigning av PARKEN. Åk gärna förbi och titta på undret och då är jag helt säker på att ni köper lite fler lotter och får andra i er bekantskapskrets att göra det samma.

Slutligen veckans absoluta höjdpunkt: Lyckades komma över en biljett till Tranemo Gymnastiks uppvisning i eftermiddag. Så fantastiskt, så charmigt, så imponerande. Tack för upplevelsen och jag hoppas vi lyckas med att etablera ett nära samarbete med denna förening när vår park år på plats.

Kjell[:]